Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Vereséget szenvedett a PVSK Szentlőrincen

Az előzőző fordulóban szabadnapos csapatok közül a hazaiak használták ki a hasznosabban a kéthetes bajnoki szünetet. A második félidőben ugyan jobban játszott a PVSK, de a Szentlőrinc nyert. 

Labdarúgó mérkőzés: Szentlőrinci SE II. – Pécsi VSK 3-1 (2-0)
Férfi Labdarúgás, Megye I. o. 25. forduló: Szentlőrinc, Sportpálya 150 néző
Játékvezetők: Kozári (Szabó, Gellén)

Pécsi VSK: Mocsári – Kiss, Vida, Zámbó, Kulcsár (Zsifkovics) – Tiffán, Pókos (Archie), Németh (Varga), József (Orsós) – Réfi, Ndjodo Vezetőedző: Kósa Sándor
Pécsi góllövő: Ndjodo

1.félidő:

Az első negyedórában a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, a csapatok alig-alig jutottak el az ellenfél kapujáig. A PVSK két kapufát is szerzett, az elsőt a 15. percben Németh Viktor jegyezte, fejjel a kapu jobb felső csücskét találta el mintegy 10 m-ről, ez beeshetett volna! Majd a 39. percben Archie lőtt 12 m-ről, tiszta helyzetből, de a labda a bal kapufát találta telibe. Közben sajnos, más dolgok is történtek: Pókos megsérült, és a sok problémával küzdő PVSK már a 14. percben kénytelen volt cserélni.

31. perc: Formás támadást vezettek a hazaiak. A védelmünk jobbra tolódott, ezért az ellentétes oldalon egyedül maradt Vojnic Dario, aki a megkapott labdát tiszta helyzetből a 16-os sarkáról a kifutó Mocsári mellett a jobb sarokba bombázta 1-0.

34. perc: Alig három perc múlva jött a következő hazai gól. Egy PVSK támadás után előrekerült a labda. A felezőtől ügyes passzolgatás kezdődött, amelynek végén a jobb oldalról, tegyük hozzá egy önzetlen átadás után, ismét Vojnic Dárió került 100 százalékos helyzetbe. A kifutó Mocsári után üresen maradt kapuba már nem volt nehéz 12 m-ről betalálni 2-0. Tegyük hozzá, gyors, korszerű támadás volt.

42.perc: Mocsárinak egy jobboldali hazai támadás után bravúrral kellett mentenie.

II.félidő:

A második félidőben mintha kicserélték volna a csapatokat. A meccs parázs lett, agresszívebben támadott a PVSK be-becsúszott néhány keményebb szabálytalanság is, Zámbó sárga lapoot kapott,  Már úgy tűnt, hogy visszajöhetünk a meccsbe, csak a szépítő gólt kéne belőni, amikor jött a 63. perc

Egy hazai előrelőtt labdát, kapusunk Mocsári Bence a mezőnybe akart rúgni, ám a játékszer lecsúszott a lábáról, és onnét laposan a mezőnybe került. A hazaiak játékosa Szolga Gorán valami isteni sugallatra egyből meglőtte a felezőtől a labdát, amely a kétségbeesetten visszafutó Mocsári mögött a hálóba esett. A gól minden bizonnyal a forduló találata lesz, a lőrinci játékos, pedig valószínű élete gólját szerezte. 3-0.

A 65.perctől végig a PVSK támadott, kizárólag a hazai térfélen folyt a játék. Vida ívelései, hol megtalálták Ndjodo-t, hol nem. Egy pontos ivelés után, a 72. percben a sokat mozgó Ndjodo addig forgódott, cselezgetett, míg 14 m-ről belőtte a szépítő gólunkat. 3-1.

Sajnos, a végén kiderült, későn jött a hajrá, hiába szorítottuk kapujához az ellenfelet, már nem sikerült több gólt szereznünk.

Szerdán 17 00 órakor a Várkői stadionban,  elmaradt mérkőzés lesz a Lovászhetény ellen.

Kósa Sándor vezetőedző, Pécsi VSK: - Ezer sebtől vérző csapatunkat az első félidőben kényszerű cserék zavarták meg. Még két játékosunkat elveszítettük. Ennek ellenére a második félidőben mindent beleadtak a srácok, hogy javítsunk az eredményen, de nem sikerült egyenlítenünk. Az első félidőben néhány játékosunk hitehagyottan játszott, ezt próbáltuk helyretenni a félidőben, de ez most csak ennyire sikerült.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria