Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kersics Antal öt danos judo mester lett

A harmincegy magyar bajnoki címmel eleve nem kell szégyenkezni, ám Kersics Antal,  ahogy idősödött, úgy fejlődött egyre tovább: a negyedik X-en is túl járt, amikor a világbajnoki dobogót is meghódította.

Tudását ezzel párhuzamosan több generáció ifjabb-idősebb dzsúdósába igyekszik átplántálni a tatamin. Munkásságának elismeréseként az elmúlt hét végén öt danos címmel lett gazdagabb, és megkapta a Judo Érdemrend bronz fokozatát is.

A Kecskeméten zajlott ünnepség után azt is megkérdeztem tőle, hogyan lesz valaki öt danos judo mester, és ez már a csúcs-e sportolói pályafutásában?

- Nagyon-nagyon sok munkával, és a hozzákapcsolódó sikerek nyomán lehet valaki ilyen cím birtokosa. Természetesen nagyon örülök a bronz fokozatnak is, azt én előtte való napon tudtam meg, hogy megkapom, akkor, amikor  szóltak, hogy az alkalomhoz illően öltözzem. A dan fokozatokat valamilyen sikeres szereplés nyomán adományozzák, bár az első dan-ért vizsgát kell tenni, de a többiért is nagyon meg kell dolgozni. Én a második dan-t egy Európa bajnoki 2. helyért kaptam, a harmadikat egy VB győzelemért, a negyediket egy másik VB címért, a mostanit pedig az eddigi sikeres munkásságomért vehettem át. Ez is egy állomás az életemben, természetesen nagyon fontos megálló, de még álmodom VB-ről, az elkövetkező nagy sikerekről, és dolgozom is érte. Hogy mi lesz belőle, nem tudom. Számomra az igazi csúcs a tanítványaim oktatásának azon pontja, amikor azt látom, hogy eljutt a sportági tudás üzenete hozzájuk. Na ez az igazi siker!  Párom, Judit is ugyanígy gondolkodik, abszolut pozitív módon, és ez nagyon sok erőt ad nekem. Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy a PVSK 100. születés napján kaptam meg az elismeréseket, de hangsúlyozom,  ez még nem a csúcs, megyünk tovább újabb sikerek felé, és színvonalas rendezvényekkel igyekszünk megünnepelni a Centenáriumot  - fejezte be Kersics Antal

Névjegy:

Kersics Antal 1963. január 6-án született Mohácson. Általános iskolába a pécsi Bártfa utcába járt, testnevelő tanára Borsányi László volt. Dzsúdózni 1975-ben kezdett a Pécsi Sportiskolában, Benkő Jenőnél. Az iskola befejezése után négy évig Kecskeméten tanult, és a KSC- ben sportolt. Ezután 1985-ig a Budapesti Honvéd színeiben versenyzett. 1986. elején visszakerült Pécsre a PVSK-hoz, azóta is itt dolgozik. Munkásságát a PVSK 2009-ben Aranygyűrű kitüntetéssel ismerte el.

A PVSK nagy családja büszke Kersics Antal munkásságára, amely példaként állhat mindenki előtt. 

Képünkön: Mester és tanítványai, valamint az ünnepelt és a diploma

Nyilas László