Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nevezési rekord a Tájfutó Mecsek Kupán

A hosszú hétvége kiemelkedő eseménye a három egyesület által Pécsett rendezett, és szép PVSK-s eredményeket hozó, háromnapos Mecsek Kupa Tájékozódási futóverseny volt.

Az eseményről Viniczai Ferencet a PVSK Tájfutó Szakosztály vezetőjét kérdeztem:

- Az idei évben első alkalommal rendezték meg a versenyrendszer reform keretében létrehozott kiemelt válogató hétvégét. A rendezés jogát a Pécsi Vörös Meteor nyerte el a Mecsek Kupával, ami három különböző versenyszámú futammal kínált válogatási lehetőséget. Az Ifjúsági Európa-bajnokságra az első két napi verseny válogatott, a junior világbajnokságra az első nap (az ifikkel közös pályán), a felnőtt világbajnokságra pedig a második és harmadik nap.Természetesen a PVSK is besegített a rendezésbe.

Az utóbbi öt évben nem vettek részt ennyien ezen az eseményen, voltak Svédországból, Ausztriából, Szerbiából, Horvátországból is versenyzők, de az ország minden részéről itt voltak azok, akik számítanak ebben a sportágban. Az első nap a Zsolnay Negyedben volt, mintegy 800 résztvevővel, de a másik két napon, sem voltak 700-nál kevesebben. A szombati és vasárnapi futamokra átköltözött a mezőny a sok korábbi versenyről ismerős Rácz-tanyára, ahol egy közép- és egy normáltávú verseny várt rájuk. A nőknél Szuromi Hanga (PVSK) szerezte meg az összetett győzelmet, miután mindkét nap megverte a korábbi junior világbajnok svéd Andrea Svenssont, a harmadik helyre Morandini Hanga ért oda. Szuromi Hanga mind a felnőtt, mind pedig a juniorban is kvalifikált, a többi a szövetségi kapitány dolga. Baumholczer Máté a felnőtt elitben 3. lett. Jó és hasznos verseny volt, gyönyörű időben - fejezte be Viniczai a beszámolót.

Nyilas László