Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Csiricsen nem fog múlni

Csütörtökön az eddigi talán legnehezebb erőpróba vár a Pécsi VSK-VEOLIA kosárlabdacsapatára a bajnokság középszakaszában, ugyanis a listavezető Körmend otthonába látogatunk.

A TV-s meccsen sok múlhat majd a hosszú hetek óta kirobbanó formában játszó, 39 éves szerb játékosunkon, Andrija Csiricsen, akivel beszélgetve kiderült, még nem tervezgeti a visszavonulását.

Eddig két szoros vereség a mérlegünk a felsőházi középszakaszban, igaz a szolnoki, és a hazai Falco elleni meccsünkből is kiderült, hogy a legjobbak ellen is pariban tudunk lenni. Persze ettől még nagyon jó lenne, ha az első győzelemnek is örülhetnénk a bajnokság ezen szakaszában. Az élet nem adja olcsón az ilyen sikereket, most csütörtökön ugyanis az első helyen álló Körmend vendégei leszünk. A hazai pályán amúgy is bivalyerős vasiak a héten is bizonyítottak, hiszen 9 pontos hátrányt ledolgozva nyerték meg az Alpok Adria Kupát a horvát KK Adria Oil Skrljevo ellen. Az biztosra vehető, hogy csütörtöki bajnokinkon a Körmend ellen, amelyet az M4 Sport is közvetíteni fog, rengeteg múlik majd azon, hogy húzóembereink közül kik fognak ki igazán jó napot. Így fontos lenne az is, hogy Andrija Csirics is folytassa azt, amit az utóbbi hetekben, sőt hónapokban látunk tőle. A középszakaszban például két meccsen 36 pontot hozott össze, és a csapat vezére tudott lenni még a legnehezebb helyzetekben is. Pedig közelítve a negyvenhez, nem feltétlenül várná tőle az ember, hogy meccsről meccsre topformában legyen.

Hosszú hetek óta a csapat egyik legjobbja vagy, mindezt úgy, hogy 39 évesen, az együttest sújtó sérülések miatt elég sokat  kell pályán lenned. Honnan az erőd?

- Érdekes dolog ez – magyarázta Csrics. - Már 28 éves korom óta azt mondogatja nekem mindenki, hogy öreg vagyok. Gyakorlatilag az utolsó tíz évet úgy játszottam végig, hogy folyton ezt hallom. Én nem törődök ezzel. Kizárólag az motivál, az ad erőt, hogy kosárlabdázhatok, hogy élvezem azt, amit csinálok. És az, hogy minél több meccset nyerjek meg!

Nyilván azért a korral az is jön, hogy a fiatalokat is istápolni kell. De úgy hallani, hogy te igyekszel is vezér lenni, nem csak a pályán, de azon kívül is. Nem jelent ez terhet?

- Szó sincs róla. Ez teljesen természetes dolog. Mondjuk azt leszögezném, hogy nekem nem célom, sosem volt az, hogy vezető egyéniség legyek. Egyszerűen csak vissza szoktam gondolni arra, hogy amikor én voltam ifjonc, a rutinos társaimtól mit kaptam. Mennyi segítséget, tanácsot. Szóval én ebben nőttem fel, mondhatni, ebbe születtem bele. Abban, hogy a fiatalokat egyengetni kell, segíteni őket mindenben. Ez egyáltalán nem teher.

A középszakaszban is nagy szükség lesz a vezérszerepedre, hiszen nagyon kemény meccsek jönnek egymás után. Hogy látod most az esélyeinket? A Jászberény még befogható a negyedik helyen?

- Azt azért láthatjuk, hogy az első három dolgába már nem nagyon szólhatunk bele, de a Jászberényt igenis utolérhetjük. Amikor kikapunk tőlük az alapszakaszban, ugyan én nem játszottam épp, de akkor sem igazán a játékunkkal volt baj, inkább mentális gondjaink voltak azon a meccsen. Szóval azt gondolom, hogy a hátralévő hat fordulóban minden esélyünk megvan, meglesz arra, hogy akár meg is előzzük a Jászberényt.

Az első lépést efelé csütörtökön tehetnénk meg, igaz Körmendre nem nyerni szoktak járni az ellenfelek.

- Ez való igaz. A Körmend hétről hétre bizonyítja, hogy nagyon erős csapat, kiváltképp hazai pályán. Nagyon sokat segít nekik közönségük is, és eleve sok extra játékosuk van. Ugyanakkor játszunk egy TV-s meccset, szóval miért ne dobjon ez inkább fel minket?

Nem akarunk már előre búcsúztatni téged, de azért 39 évesen adja magát a kérdés, hogy mégis meddig tervezel még? Jövőre is láthatjuk még tőled a menetrendszerű triplákat?

- Annyira bátor azért nem vagyok, hogy azt mondjam, még 4-5 évig fogok kosarazni – nevette el magát Csiró. - Most azonban azt mondom, hogy a következő szezonban még biztosan játszani fogok. Jól érzem magam a pályán, élvezem, amit csinálok, szóval a következő idényt még tuti végigcsinálom.

Program:

2019.04.18. 18:00 | Egis Körmend - Pécsi VSK-VEOLIA, M4 Sport élő
Férfi kosárlabda NB I. felsőház - középszakasz, 3. forduló. Körmend, Városi Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...