Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A túlélésért játszunk!

NB I. B-s csapatunk a PVSK-Kronosz Kiadó a Piris csoport negyeddöntőjének második meccsén, az alapszakasz-győztes Veszprémet fogadja kedden délután a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Az NB I. B Piros csoportjának rájátszásában Veszprémben kezdte csapatunk a negyeddöntős párharcot. Nem sok esély volt a sikerre, hiszen a papíron eleve jóval esélyesebb, az alapszakaszt is megnyerő ellenféllel szemben ezúttal Bíró Levente és Demeter Attila sem léphetett pályára – mindketten az élvonalbeli együttesünk Falco elleni meccsén harcoltak a csapatért –, és Dragasevics Veljko sem állt Juhász Olivér rendelkezésére. Ilyen foghíjasan sem vallottunk viszont szégyent, hiszen egy meglehetősen pontgazdag találkozón, egy abszolút vállalható eredményt értünk el, 97-83-ra nyert ugyanis a Veszprém.

Ebből kiindulva, hazai pályán miért is ne okozhatnánk meglepetést? Ha hasonló színvonalú támadójátékot produkálva a védekezésünket sikerül egy kicsit megszilárdítani, és a három említett hiányzó közül is besegítenek páran, akkor bizony nem elképzelhetetlen, hogy „hosszabbításra” kényszerítjük a favoritot. Merthogy, ha sikerülne nyerni, akkor utazhatnánk még egyszer Veszprémbe, ahol egy mindent eldöntő összecsapáson küzdhetnénk meg a négy közé kerülésért. Ez pedig már önmagában is nagyon szép eredmény lenne az eredeti célkitűzést – ami a biztos bentmaradás kiharcolása volt – már így is bőven túlteljesítő fiatal gárdánktól. Most tehát, amikor a héten amúgy sincs hazai meccse NB I. B-s alakulatunknak, nagyon jó lenne, ha pécsi kosárlabdabarátok ellátogatnának a Lauberbe, és segítenének egy kicsit Juhász Olivér vezette csapatunknak. Hogy a hozzáállásukkal, akaratukkal meg fogják hálálni a segítséget a fiúk, az nem is kérdés.

Program:

2019.04.16. 16:30 | PVSK-Kronosz Kiadó - HOYA-Pannon Egyetem
Férfi kosárlabda NB I. B. rájátszás (1-8. hely), 2. mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Az NBI. B-s mérkőzésekre a belépés ingyenes.