Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kapásgólokkal nyert a PVSK Bodán

Érdekes, és a második félidőben inkább küzdelmes meccsen, a szép gólokat szerző PVSK megérdemelten nyert a Boda otthonában.

Labdarúgó mérkőzés: Boda ÖSE – Pécsi VSK 0-2 (0-0)
Férfi Labdarúgás, Megye I. o. 23. forduló: Boda, Sportpálya 100 néző
Játékvezetők: Horváth (Karcagi, Varga)

Pécsi VSK: Győri – Kiss, Vida, Zámbó, Kaufmann (József) – Tiffán, Kulcsár (Archie) Pókos (Ahmed)) Kása (Tornyos) – Réfi, Ndjodo Vezetőedző: Kósa Sándor

Góllövő: Ndjodo, Kása

1.félidő:

Az első negyedórában a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, a csapatok alig-alig jutottak el az ellenfél kapujáig. Annak ellenére, hogy az első helyzet a hazai csapat előtt volt a 4. percben, mégis az első játékrész utolsó perceiben a PVSK megszerezhette volna a vezetést, gyakorlatilag két perc alatt, két száz százalékos helyzetet puskáztunk el.

43. perc: Egy hazai szöglet után Vida indította a leshatáron tartózkodó Kása Benedeket, aki  egyedül törhetett kapura de a valamikor a PVSK-ban védő kapus, Kácsor bravúrral védett.

44. perc: Még Pókosnak volt egy nagy helyzete, de kimaradt, így a ebben a játékrészben nem született gól.

II.félidő:

A második félidőben mintha kicserélték volna a PVSK-t. A kapujához szorította a hazaiakat, amelynek meg is lett az eredménye.

55. perc: Egy kapu előtti kavarodás után, mintegy 25 m-re pattant a labda. A magasból érkező játékszert, anélkül, hogy az földet ért volna, Kása egyből, kapásból a hazai kapuba bombázta. A kapusnak esélye sem volt a védésre. Nagyon látványos találat volt! 0-1

63. perc: Még tíz perc sem telt el megszereztük a másodikat. Kácsor bravúrosan védett egy lövést, róla azonban a labda a kaputól mintegy 8 m-re kipattant jobbra, Kása elé, aki lágyan középre ívelt. A kaputól mintegy 10 m-re helyezkedő Ndjodo az érkező labdát kapásból, félfordulattal bombázta a hazaiak kapujába. 0-2

Ezután még Archie is gólt lőhetett volna, de a 78. percben, mintegy 8 m-es lövése a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret.

Érdekes, küzdelmes mérkőzés volt. Az látszott, hogy a PVSK sokkal szervezettebb, egységesebb csapat. De főleg a vendéggólok után a hazaiak is feltámadtak, és vezettek néhány akciót, am ezek egyáltalán nem jelentettek veszélyt a PVSK kapujára. A a látványos gólok mérkőzését megérdemelten nyerte meg a Vasút. Mindkét találat bekerülhetne a forduló legszebb góljai közé, és ott nyerhetne is. 

Most pihenő következik, legközelebb, április 27-én, Szentlőrincen szerepel csapatunk.

Kósa Sándor vezetőedző, Pécsi VSK: - A nehéz talajú pályához jól alkalmazkodtak a srácok.Taktikusan, fegyelmezetten játszva megérdemelt győzelmet arattunk, amihez gratulálok a csapatomnak! Azt hozzátenném, hogy ma két 17 éves játékos debütált, a kapuban Győri Márk, és a II. félidőben beállt Tornyos Peti.

(Az már csak a szerkesztő jegyzi meg, hogy Tornyos a mérkőzés napján ünnepelte 17. születésnapját.)

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria