Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Mind a négy fronton sikerek

A szezon vége még jócskán odébb van, de azért a bajnokságok alapszakaszainak lezárultát követően jó érzés a centenárium évében PVSK-sként végignézni a hazai kosárlabdában.

Felsőházas szereplés az NB I.-ben (PVSK-Veolia), az NB I. B-ben (PVSK-Kronosz Kiadó), U20-as alapszakasz első hely (PVSK-Veolia), és a sornak itt még nincs is vége.

A szálakat fentről mozgató mindenható úgy tűnik idén úgy gondolta, ha már egyszer fennállása századik évéhez ért ez a régió legnagyobb egyesület, a PVSK, akkor had örüljenek egy kicsit a klub szerelmesei. Merthogy bizony centenáriumi évünkben, kosárlabda fronton eddig nem lehet okunk a panaszra. NB I-es felnőtt csapatunk a hétvégén csodás győzelemmel harcolta ki a felsőházas középszakaszi szereplést, U20-as együttesünk pedig ugyanekkor az első helyet szerezte meg a bajnokság első szakaszának zárására. És akkor az NB I. B Piros csoportjában sokáig a kiesés elől menekülő együttesünkről nem is beszéltünk, pedig lenne rá okunk. Juhász Olivérék ugyanis végül befutottak a nyolcadik helyre, és készülhetnek a rájátszásra. Sőt, az NB I. B U20-as mezőnyében vitézkedő gárdánk ötödik helyére is nagyon büszkék lehetünk. Azok is vagyunk, akárcsak Bán Gábor,csapatunk ügyvezetője.

- A legfrissebb és legerősebb élmény nyilván NB I-es együttesünk alapszakasz 5. helye – kezdte Bán. - Most mondhatnám, hogy a céljaink között szerepelt, hogy az ötödik helyet elérjük, de azért láttuk, hogy milyen sok hullámvölgy és hegy váltja egymást egy szezon során. Ott van a TF elleni, nagyon fájó hazai kudarc, aztán rá pár napra pedig legyőztük a bajnoki címvédő, friss Magyar Kupa-győztes Szolnokot. Nagyon boldogok vagyunk, hogy beértünk a felsőházba, óriásit küzdött érte a csapat. Rengeteg szakmai munka van ebben az eredményben, hiszen azért az alapszakaszban mögöttünk végző együttesek között akadnak, amelyek papíron erősebbek nálunk.

Bán Gábor azért nem az a fajta sportvezető, aki szereti eltúlozni a dolgokat. U20-as gárdánk alapszakasz győzelme kapcsán ugyanis kiemelte, hogy néha bizony egy kis szerencse is kell ehhez a sportághoz.

- Az U20-as mezőnyből jogosulatlan szereplés miatt az Alba Fehérvárt kizárták, be kell vallani, hogy azért ez is kellett ahhoz, hogy az első helyen végezzenek fiataljaink – árulta el ügyvezetőnk. - Ugyanakkor ki kell emelnem, hogy ez így is egy gyönyörű eredmény, mondhatni, meglepetés. Az utóbbi évek után ugyanis gyengült valamelyest korosztályos csapatunk. A célunk az volt, hogy az első négybe kerüljünk be. Ehhez képest az alapszakasz első helye szenzációs dolog. És ne feledjük, hogy az NB I. B Piros csoportjában is rájátszásban van csapatunk, holott tőlük csak a bentmaradást vártuk el.

Arra az érdekességre is rávilágított Bán Gábor, hogy ne kicsin múlt, hogy az U20-as nyolcas döntőn két csapatunk is ott legyen. A mezőnyt ugyanis az NB I. első négy helyezettje, illetve az NB I. B Piros csoportjának első háromja, valamin a Zöld csoport győztese alkotja. És a másodosztály korosztályos Piros csoportjában szereplő gárdánk az ötödik helyen zárt, azaz csak egy vastagabb hajszálon múlt a nem mindennapi bravúr.

- Persze, nagyon jó lenne ünnepelni kicsit, örülni ezeknek a részsikereknek, azonban nincs most erre időnk, menni kell tovább – jelentette ki határozottan Bán. - Évről  évre igyekszünk lépkedni előre, és eddig úgy tűnik, hogy sikerül is. Az élvonalban most például nagyon jó lenne, ha az ötödik helyről még egy kicsit feljebb sikerülne kerülni. Nem egyszerű ez, de nem is lehetetlen. A PVSK most száz éves, és nekem úgy tűnik, hogy együtt állnak a csillagok is. Épp tíz éve nyertünk Magyar Kupát, előtte is volt pár sikeres évünk. Aztán jött egy gyengébb időszak, de most már szezonok óta megyünk felfelé. A centenáriumi év végén jó lenne, ha valami igazán fényes ünneplést csaphatnánk. Ehhez azonban nagyon sokat kell dolgozunk a következő időszakban.

Ügyvezetőnk elárulta, hogy a szurkolók támogatása rengeteget jelent a csapatnak. Csapatkapitányunk, Veljko Budimir például azt mondta, őt teljesen felspannolta, hogy Zalaegerszegre olyan sokan kísérték el az együttes. Éppen ezért klubunk a felsőházban is igyekszik újabb és újabb akciókkal kicsalogatni minél több embert a Lauberbe. Bán Gábortól megtudtuk, hogy a felsőház hazai meccsire minden partneriskolánk számára 50-50 darab belépőt ajánlanak fel. Így tehát többen is lehetünk a soron következő derbiken, és a fiatal generáció képviselői is kedvet kaphatnak ehhez a csodálatos sportághoz.

Eredményeink:

PVSK-Veolia: NB I. A, 5. hely (felsőház).
PVSK-Veolia U20: NB I. A, 1. hely (8-as döntő).
PVSK-Kronosz Kiadó: NB I. B, 8. hely (rájátszás 1-8. helyért).
PVSK-Kronosz Kiadó U20: NB I. B, 5. hely.

---
1. kép: PVSK-Veolia, 2. kép: PVSK-Kronosz Kiadó, 3. kép: Bán Gábor. Videó: PVSK - ASE.