Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A centenáriumi évben felsőházba került a PVSK-Veolia csapata

Az utóbbi évek legjobb eredményét az egyesület megalapításának jubileumi, századik évfordulóján érte el a PVSK-Veolia élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata, amely a felsőházba került.

Éppen tíz évvel ezelőtt ért el hasonló sikert a PVSK férfi kosárlabdacsapata, amely akkor bajnoki ezüstéremig és Magyar Kupa győzelemig menetelt. A jelenlegi szezonnak még nincs vége, de a csapat eddigi teljesítményét kérésünkre Bán Gábor, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője értékelte.

- Kiválóan kezdtük a bajnokságot, az első hat mérkőzésből ötöt nyertünk, a későbbi alapszakasz-győztes Körmend ellen is magabiztosan győztünk, volt, hogy a PVSK-Veolia-val kezdődött a tabella. A Falco és a Szolnok elleni idegenbeli vereségek viszont megfogták a csapatot, amely decembertől hullámvölgybe került. Igor Kesar helyére Ryan Wright érkezett, viszont Antóni Csanád és Simon Kristóf sérülése miatt csökkent a cserepad rotációja. Szerencsére a sérültek helyére csapatba került fiatal játékosok bízonyították rátermettségüket. Az idény mélypontját a TF elleni hazai vereségünk jelentette, amikor sokan változást akartak a csapat körül, de a vezetőség nem hazudtolta meg magát, és ezúttal is ragaszkodott az elveihez: türelemmel és az elvégzett munka iránti alázattal kezelte a kialakult helyzetet. A higgadt és racionális döntést eredményes játékkal hálálta meg az együttes, amely szenzációs márciust produkált, és egy hónap alatt hét tétmérkőzést teljesítve végül egy kitűnő idegenbeli sikerrel jutott be a felsőházba. Az utóbbi években ez a legjobb eredményünk, jól látszik a folyamatos fejlődés a szakmai munkában, az előző két szezonban hatodik helyen, az azt megelőző szezonokban a hetedik helyen végzett férfi kosárlabda csapatunk idén bejutott a legjobb ötbe. Hozzáteszem, hogy a szezon elején ez volt ugyan a kitűzött célunk, a rendkívül kiegyensúlyozott bajnokságban viszont csak hatalmas erőszeszítés árán sikerülhetett ezt elérni. Ez az eredmény mutatja csapatunk és a PVSK erejét, hiszen megalkuvást nem tűrő küzdelemmel, alázattal és óriási szívvel sikerült elérni. Ha ehhez hozzávesszük az NB I. B-s együttesünk rájátszásba kerülését, illetve mindkét U20-as csapatunk remek alapszakaszbeli teljesítményét, (A-U/20 1.hely, B-U/20 5.hely) mondhatjuk, hogy a kitűzött célokat sikerült elérnünk. Ugyanakkor szeretnénk esetlegesen még jobb eredményt elérni a középszakaszban és a rájátszászban, és bízom abban, hogy a csapat egyre javuló formája a továbbiakban is kitart, és az egyesület centenáriumi évében a kosárlabdacsapat egy igazán értékes sikerrel tud hozzájárulni a jubileumi évforduló méltó megünnepléséhez – foglalta össze Bán Gábor.