Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Viniczai Csenge Országos Főiskolai bajnok lett

A PVSK tájékozódási futója, Viniczai Csenge, a Magyar Egyetemi- Főiskolás Országos bajnokságon első, míg Becze Rita hetedik helyet szerzett.

Az eseménnyel kapcsolatban Viniczai Ferencet a PVSK Tájékozódási futóinak szakmai vezetőjét hívtam fel telefonon:

Tolna megyében, Lengyel község arborétumában volt a cél, a Kalocsai Természetjáró és Szabadidő Sport Egyesület és Paksi Sport Egyesület által rendezett eseményen sok résztvevő volt, a legtöbben Budapestről jöttek. Gyakorlatilag ez az év első igazán rangos tájfutó versenyén, két kategóriában hozzávetőlegesen 70 induló volt. Csengének jól sikerült a felkészülése, annak ellenére, hogy a legutóbbi Centenáriumi Igaz Béla versenyen betegség miatt nem tudott részt venni. Rajta és Becze Ritán kívül, még egy hölgy, és három fiú is részt vett a PVSK-ból, ők 9-és 20. hely között végeztek. A legközelebbi nagy versenyt mi rendezzük, Húsvétkor, a Mecsek Kupát, április 19-21-ig. Az a verseny nagyon fontos válogató is lesz.

Még annyit, hogy a Főiskolás bajnoksággal egy időben, és ugyanazon helyszínen, volt négy megye Diákolimpiai versenye is, amely a májusban rendezendő Országos bajnokságra kvalifikált - fejezte be Viniczai Ferenc.

A képen Viniczai Ferenc. Az eseményről fotók később láthatók!

Nyilas László