Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Óriási izgalmak várnak ránk!

Szombaton az NB I. alapszakaszának utolsó fordulója következik, a PVSK-Veolia Zalaegerszegen lép pályára. A képlet egyszerű: ha felsőházba akarunk kerülni, mindenképpen nyernünk kell.

Egy meccs az élet. Akár ezt is írhatnánk, igaz e megállapítás nem fedné teljes egészében a valóságot. Merthogy, bár kétségtelen, a ZTE ellen idegenben is nyernünk kell ahhoz, hogy megmaradjon az esélyünk a felsőházba kerülni, azért fél szemmel közben figyelnünk kell Székesfehérvár irányába is, ahol a DEAC vendégszerepel majd. A matekra ez esetben nem kell sok energiát fordítanunk. Ha nyerünk Egerszegen, a DEAC pedig kikap az Albától, ötödik helyen végzünk az alapszakaszban. Minden más esetben a középházból várhatjuk a folytatást.

- Bár egy edzésünk még hátra van a ZTE elleni meccsig, de jelen állás szerint mindenki egészséges – mondta vezetőedzőnk, Csirke Ferenc. - Mármint Antóni Csanádon és Simon Kristófon kívül. Merthogy mostanra eldőlt, hogy kettőjükre ebben a szezonban már nem számíthatunk sérüléseik miatt.

Nem irigyeljük trénerünket, bár az utóbbi hetek után már annak is lehet örülni, hogy legalább mindenki más hadra fogható.

- Ez egy olyan bajnokság, hogy az esetek túlnyomó többségében igaz a mondás egy-egy bajnoki előtt: a hazai csapat az esélyes. – mondta Csirke. - Ez most is igaz. A ZTE hazai pályán nagyon erős, kifejezetten ponterős a játéka. Erre oda is kell figyelnünk, mert ha belemegyünk egy dobópárbajba, nem hiszem, hogy sok esélyünk lesz. Most is az lesz a kulcs, hogy hogyan fog működni a védekezésünk. Ha jól, akkor meg lehet az esélyünk arra, hogy nyerjünk. Ne feledjük, hogy még egy győzelem esetén sem biztos az ötödik helyünk, viszont nem is csak erre kell fókuszálnunk. Ugyanis, egy győzelem akkor is rengeteget jelentene, ha lemaradnánk a legjobb ötről, ebben az esetben ugyanis két győzelemnyi előnnyel vághatnánk neki a középszakasznak, ami nagyon sokat számítana. Nem számítok arra, hogy a Zete kevésbé lenne motivált, mint mi. Ők hazai pályán, a 2000 szurkolójuk előtt biztosan nyerni akarnak. De mis is!

Már nem kell sokat vári arra, hogy kiderüljön, hányadik helyen zárjuk az alapszakaszt. Holnap este, 8 óra tájékán már tudni fogjuk, hogy lehet-e örülni. Nagyon jó lenne...

Program:

2019.04.06. 15:00 | ZTE KK - Pécsi VSK-VEOLIA, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 25. forduló. Zalaegerszeg, Sport és Rendezvénycsarnok

2019.04.06. 18:00 | ZTE KK - Pécsi VSK-VEOLIA
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 25. forduló. Zalaegerszeg, Sport és Rendezvénycsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...