Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Pontot mentettünk a Komlónak

Az első félidőben a helyzetek tömegét kihagyó PVSK, egy góllal vezetett ugyan, de a vége döntetlen lett, a PVSK egyik volt játékosa, 94.percben fejelt góljával.

Labdarúgó mérkőzés: Sport36 Komlói Bányász – Pécsi VSK 1-1 (0-1)
Férfi Labdarúgás, Megye I. o. 21. forduló: Komló Városi Sportpálya 200 néző
Játékvezetők: Nyakas (Varga, Szkrajcsics)
Pécsi VSK: Mocsári – Vida, Domonkos (József), Zámbó, Kaufmann (Orsós) – Kulcsár, Pókos, Sziládi, Tiffán, Kása  – Ndjodo (Kovácsfi) Vezetőedző: Kósa Sándor
Góllövő: Ndjodo (11-es-ből), ill. Miltner

Az ilyen meccsekkel szoktak példálózni a szakemberek, mindig a futball arra a törvényszerűségére hivatkozva, hogy a kihagyott helyzetek büntetőleg visszahatnak az adott csapatra. A PVSK az első félidőben akár 5-1-re is vezethetett volna, de a legnagyobb helyzeteket is kihagytuk. Ekkor a Komló alig jött át a félpályán, Mocsárinak egyszer kellett bravúrt bemutatnia.
A második játékrészben ahelyett, hogy az első félidei támadó focit folytattuk volna visszaálltunk, és a sok szabálytalansággal tarkított utolsó negyedórában vérszemet kapó Komló otthon tartotta az egyik pontot.

Eseménynapló:

1.félidő:

Támadólag léptünk fel, a 7. percben Ndjodo kihagyhatatlan helyzetbe hozta Kaufmannt, aki a 11 m-ről a kifutó komlói kapusba lőtt. 100 %-os helyzet volt.

13. perc: Nagy hazai helyzet! Egy váratlan baloldali lövés a kapufán csattant, az onnét visszapattanó labdát Miltner 5 m-ről lőtte fölé. 105 %-os helyzet volt!

27. perc: Ndjodo jól adott középre egy labdát, de a tisztán érkező Kaufmann az eget találta el. 110 %-os helyzet volt. Még Pókos is kihagyott egy helyzetet, majd elérkezett a félidő utolsó perce, amelyben a játékvezető Pókos buktatásáért jogosan megítélt büntetőt. Ndjodo belőtte 0-1!

II.félidő:

Lassan indult be a meccs. az első helyzet a komlói Miltner előtt adódott, de a visszahúzott labdát 8 m-ről fölé lőtte. Állandósult a Komló mezőnyfölénye, de a kapura kevésbé voltak veszélyesek. Azonban egy esetben már mindenki túljutott a labda, de Vida a gólvonalról mentett.

71. perc: Ndjodo 20 m-es szabadrúgása alig ment el a léc felett. Rengeteg volt a szabálytalanság, a PVSK érthetetlen okokból feladta a támadójátékot, helyzete alig volt a második félidőben. És akkor jött a hidegzuhany:

94. perc: Mocsári egy középre lőtt labdára kifutott, a játékszer Miltner elé pattant, aki a kapus és a védők felett, mintegy 10 m-ről a hálóba fejelte a labdát 1-1!

A 97. perben érdekes jelenet játszódott le a pályán. A játékvezető mintegy 20-m-re a hazai kaputól szabadrúgást ítélt a PVSK-nak, de mielőtt Ndjodo elvégezhette volna, lefújta a meccset. Ilyet elég ritkán látni labdarúgó pályán!

Kósa Sándor vezetőedző, Pécsi VSK: - A nagyon jó tavaszi szériát produkáló Komló otthonában, nyerhettünk volna, de az első félidőben sok gólhelyzetet kihagytunk, ekkor több góllal kellett volna vezetnünk. A második félidőben kicsit indiszponáltabb lett a támadó játékunk, számunkra érthetetlen okból, és ez azt eredményezte, hogy a Komló be tudott gyötörni egy gólt. Azt is hozzá kell tenni, hogy a sérülések miatt olyan cseréket kellett végrehajtanunk, ami felborította a csapat szerkezetét. Összességében azt mondhatom, egy jó csapat otthonában szereztünk egy pontot.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria