Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kipihent Paksot fogadunk

Szombat este 18 órai kezdettel az Atomerőmű SE gárdáját látja vendégül a Pécsi VSK-VEOLIA, így ismét nagy szükségünk lesz szurkolóink fergeteges buzdítására.

Csak úgy sorjáznak egymás után NB I-es csapatunk számára a nehezebbnél nehezebb meccsek. A Falco-Szolnok-Kaposvár trió után most szombaton az ASE elleni csörte következik, és bár a saját pályánkon minden esélyünk megvan arra, hogy győzelmet arassunk, így is az utóbbi hetek talán legnehezebb találkozója vár ránk. A Paks egy meccsel kevesebbet játszott eddig nálunk, de így is egy hellyel megelőz minket a tabellán. Igaz, ezt épp egy győzelemmel tudnánk megváltoztatni, és helyet cserélni a tolnaiakkal. Az azonban biztos, hogy a közelmúltban Dzunics Branyiszlavot vezetőedzőnek kinevező gárda ellen alaposan meg kell majd izzadnunk a sikerért.

Így látja ezt az a játékosunk is, akinek egy Paks elleni meccs mindig kicsivel többet jelent. Antóni Csanád épp az Atomvárosból igazolt hozzánk anno.

- Nem kérdés, hogy a nevelőegyesületem ellen játszani mindig egy kicsit különleges, de mivel már negyedik szezonomat húzom a PVSK-ban, azért mostanra már nagyjából egy szinten van számomra egy Paks és egy bármelyik másik csapat elleni bajnoki – árulta el Csaszi, aki az utóbbi meccsek kihagyása után talán épp az ASE ellen térhet vissza sérülését követően. - Ezen a héten már együtt edzettem a csapattal, a Kaposvár ellen be is melegítettem, és bár gyorsan lekopogom, de eddig fájdalom nélküli vagyok, így bízok benne, hogy a hétvégén ismét pályára léphetek. Ez nekem is nagyon sokat jelentene, hiszen azért jó lenne már ismét élesben bizonyítani. De az is biztos, hogy a csapat sem látná kárát annak, ha eggyel hosszabb lenne a rotációnk. Azért az utóbbi hetek nagy hajtása érezteti a hatását, a Kaposvár ellen a meccs végére egy kicsit talán el is fáradtunk.

És épp ez az egyik ok, ami miatt nagyon nehéz meccsre számít Antóni az ASE ellen.

- Ők ugye a hétvégén nem játszottak  bajnokit, így pihenten érkeznek majd hozzánk – magyarázta kosarasunk. - Ráadásul Dzunics mester kinevezése óta egészen máshogy játszik a Paks, mint előtte. Sokkal jobban! Agresszív, egész pályás letámadást erőltetnek, és gyors támadásokat vezetnek. Jevtovics és Faust extra légiósok, de Kovács Ákos is nagyon fontos láncszem szombati ellenfelünknél, őket meg kell próbálni kikapcsolni valahogy. Nagyon nagy a verseny a középmezőnyben, így borzasztóan fontos lenne, hogy hazai pályán nyerni tudjunk a hétvégén. Meg is teszünk érte mindent.

Hogy a fiúkon nem fog múlni, afelől nincsen kétségünk, mint ahogyan abban sem kételkedünk, hogy szurkolóink újfent félelmetes atmoszférát fognak teremteni a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Program:

2019.03.23. 15:30 | Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 24. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

2019.03.23. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 24. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...