Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A saját játékunkkal nyerhetünk

Szerdán Kaposvárra látogat a PVSK-Veolia. Bíró Levente szerint abban rejlik remélt győzelmünk kulcsa, hogy rá tudjuk erőltetni akaratunkat a jó formában lévő somogyi riválisunkra.

Hiába a szombati, bravúros Szolnok elleni hazai győzelem, nincs megállás NB I-es csapatunk számára. Nem lehet ünnepelni, és a babérokon való csücsülésre sem nyílik alkalom. Persze, hiszen szerda este már újabb bajnoki vár együttesünkre, méghozzá egy nagyon nehéznek ígérkező. Nem elég ugyanis, hogy idegenben kellene folytatni az Olaj elleni teljesítményt, ezt épp az ősi rivális, tavasszal egyre jobb formába lendülő, a tabellán is egyre feljebb törő Kaposvár otthonában kellene megtenni.

- Az lehet a kulcs, hogy meg kell akadályoznunk a somogyiakat abban, hogy a saját játékukat játsszák – mondta az esélyeket latolgatva Bíró Levente, gárdánk fiatal irányítója. - Rá kell erőltetnünk a Kaposvárra azt a stílust, ami nekünk fekszik. Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de mivel az utolsó fordulókban minden egyes meccsünk olyan, amelyen szinte bármilyen eredmény előfordulhat, igenis nyerhetünk idegenben is. Még akkor is, ha riválisunk az utóbbi hetekben jó formát mutatott.

Ebben tökéletesen igaza van kosarasunknak, hiszen a KKK négy egymás követő győzelem után kapott csak ki a hétvégén Székesfehérváron, méghozzá egy nagyon szoros meccsen. És az is biztos, hogy minden egyes játékosunktól szükség lesz azokra a kis pluszokra, amelyek előrelendítik a csapatot. Levente a Szolnok ellen ugyan nem töltött sokat a pályán, de azt nagyon hasznosan tette, Csirke Ferenc a győzelem utáni nyilatkozatában külön ki is emelte szerepét.

- Jelenleg kiegészítő szerepeket kapok, ami megvallom fekszik is – árulta el Bíró. - Lehet, hogy csak pár percre küldenek fel, de ilyen rövid idő alatt apait-anyait bele tudok adni. Leginkább az agresszív védekezésemmel igyekszem segíteni a csapatnak, ami a Szolnok ellen hála istennek működött is. Persze idővel jó lenne egyre több lehetőséghez jutni, de ezzel még ráérek foglalkozni. Most az a legfontosabb, hogy az alatt az idő alatt amit pályán töltök, hasznára legyek a csapatnak.

Mivel Simon Kristóf és Antóni Csanád is sérült, így könnyen lehet, hogy Bíróra a Kaposvár ellen fontos feladat vár majd a meccs bizonyos szakaszaiban. Mint ahogyan az sem kérdés, hogy duplán, sőt, talán triplán is jól jönne egy idegenbeli bravúrgyőzelem. Nem elég ugyanis, hogy azzal továbbra is versenyben lennénk az alapszakasz ötödik helyéért, és egy füst alatt diadalmaskodni tudnánk az ősi rivális ellen, de még ezen túl is lenne okunk az ünneplésre. Csapatkapitányunk, Veljko Budimir ugyanis 200. bajnoki mérkőzésére készül PVSK-s szerelésben, ami azért egyáltalán nem kis dolog. 

Száz szónak is egy a vége: nagyon jó lenne nyerni Kaposváron!

Program:

2019.03.20. 15:15 | Kaposvári KK - Pécsi VSK-VEOLIA, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 23. forduló. Kaposvár, Városi Sportcsarnok

2019.03.20. 18:00 | Kaposvári KK - Pécsi VSK-VEOLIA
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 23. forduló. Kaposvár, Városi Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...