Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A siker záloga, munka, alázat, és a sportág szeretete

Iványi Dalma a női kosárlabdázás legendája, Kosárlabda Akadémiánk Igazgatója, a labdarúgó utánpótlás képviselőivel  találkozott PVSK Centenárium egyik rendezvénye keretében.

Mégpedig serdülőkorú labdarúgókkal, edzőikkel. Az esemény célja az, hogy az ifjú sportolók megismerjék az egyesület kiváló sportolóit, hogy sikeres életük példaként szolgáljon a további pályafutásuk során.

A PVSK tízszeres Magyar Bajnoka, kétszeres Euró Liga bronzérmese, 134-szeres válogatottja mindig a sportot tekintette élete középpontjának - Mezőberényben születtem, ahol már kisgyerekként pattogtattam a labdát - kezdte beszámolóját Dalma - 14 éves koromban már a Kecskemét NB I-es csapatában mutatkoztam be, és 19 éves koromban válogatott kerettag lettem.  Majd Pécsre került, PVSK csapatához. Azért jöttem a PVSK-ba, mert Czerpán István elnök úr, Máté János, és a kosárlabda vezetők, nagyon jó jövőképet vázoltak fel a nekem, és a csapatnak is, és én az egyetemen szerettem volna tovább tanulni. Itt erre is lehetőségem volt, és ezzel egy sikeres pályafutás kezdődött.

A titokra többen is rákérdeztek! - Nincs titok- felelte Dalma - talán annyi, nagyon-nagyon kell szeretni a sportágat, magát a sportot, és azt az egyesületet, ahol sportoltok. A most 100 éves PVSK-ban minden feltétel adott a jó eredmény elérésére. Minket a győzni akarás, és az egymás iránti tisztelet is összetartott. Fantasztikus csapatunk volt. Béres Timi, Fegyverneky Zsófi ( jelenleg a Sopron játékosa), vagy Branzova, Bujdosó Nóri meg a többiek, nemcsak nagyszerű sportolók, de egyben kiváló emberek is.

Az előadás közben peregtek a mérkőzések képei a kivetítőn. A labdarúgó palánták is nagy figyelemmel nézték, ahogy 4-5000 néző szurkolt Dalmáéknak, tombolt, amikor a bajnoki érmet a nyakukba akasztották.

Egy gyerek megkérdezte, miért éppen a kosárlabda?

Azért mert szüleim testnevelők voltak, és kosárlabdával foglalkoztak. Én amint járni tudtam már a pálya szélén pattogtattam a labdát. Ez olyan természetes volt. Nagyon fontos a személyes példa, az, hogy gyerekkorban ismerjük meg a sportágakat. És még egy lényeges dolog, egy profi sportolónak viszonylag sok szabad ideje van, ha eljuttok arra a szintre, használjátok ki, és tanuljatok, szerezzetek diplomát!

Az edzők, Schneider Gábor (e sorozat egyik szervezője), Rónai István és Kósa Sándor is bekapcsolódott a beszélgetésbe, amely több mint egy órán keresztül tartott.

Dalma, aki egyben a PVSK Kosárlabda Akadémia Szakmai Igazgatója, a mai sportról is szólt:

Ma sem mondhatok mást nektek, mint azt, hogy munka, a sportág iránti alázat, és a sportágatok maximális szeretete, ezek lehetnek a siker zálogai. Az, hogy milyen lesz a pályafutásotok, nagyban rajtatok múlik - fejezte be előadását a kosárlabdázás legendája.

Azt már csak én teszem hozzá, kellenek jó edzők is, akik sütésre alkalmas kovásszá gyúrják, a még csak csírázó búzaszemeket.

Köszönjük Dalma!

Nyilas László