Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-Veolia: El kellene kapni a Falcot

A márciusi feszíttet menetrend második felvonásaként pénteken a Falcot látjuk vendégül a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ahol a belépés ingyenes lesz a mérkőzésre.

Hat forduló van még vissza a bajnokság alapszakaszából, és bizony nem csak szimpla közhely, hogy kezdnek fokozódni az izgalmak. Mert valóban, ahogy haladunk időben előre, úgy kezd egyre keszekuszábbá válni a helyzet a középszakasz esélyeit illetően. Merthogy hiába kezdett úgy tűnni pár héttel ezelőtt, hogy a felsőházi szereplés lehetőségére lassan akár keresztet is vethetünk, a Szeged elleni múlt heti, idegenbeli győzelem után most úgy áll a helyzet, hogy csupán egyetlen győzelemmel áll jobban a már felsőházi szereplést érő helyen tanyázó DEAC. Ilyen kiélezett helyzetben pedig bizony minden egyes mérkőzésnek óriási a tétje – pláne ha hazai pályán vívjuk épp a soron következőt.

Márpedig pénteken 18 órától ismét élettel telnek meg a Lauber Dezső Sportcsarnok lelátói, méghozzá egy igazi rangadónak köszönhetően: a Falcot látjuk vendégül! A tabellára pillantva a szombathelyiek tűnhetnek esélyesebbnek, hiszen Gasper Okorn legénysége jelenleg a negyedik helye áll. Azonban ha az utóbbi pár fordulót nézzük, nincsenek kirobbanó formában, hiszen utolsó 5 bajnokijukból hármat elveszítettek, ráadásul mind a hármat idegenben. Kaposváron, Zalaegerszegen és Fehérváron sem volt okuk az ünneplésre, ez pedig mindenképpen a mi malmunkra hajthatja a vizet. De nem csak ez. Az is nagyon jó előjel, hogy húzóembereink egyre jobb formába lendülnek. Kameron Taylor például bekerült az előző forduló csapatába, de Andrija Csirics is kirobbanó formában kosarazik az utóbbi hetekben. És bizony az is sokat segíthet, hogy várhatóan nagyon sokan szurkolnak majd csapatunknak pénteken, hiszen ezúttal, nőnapi hagyományainkon túl nem csak a hölgyek, hanem mindenki számára ingyenes lesz a belépés a bajnokira.

A találkozóról sérült játékosunkat, Simon Kristófot kérdeztük meg.

- Az alapszakasz végéhez közelegve már minden mérkőzésünk komoly téttel bír, ezért nagyon fontos volt, hogy okos játékkal győzni tudtunk Szegeden. Ez egy jelentős lépés a kitűzött céljain megvalósítása felé. A pénteki mérkőzést illetően nem szabad abból kiindulnunk, hogy a Szombathely az előző fordulóban kikapott az Alba Fehérvár otthonában, a Falco KC egy nagyon jó csapat, egy erős játékoskerettel. A mi dolgunk most az, hogy becsületesen felkészüljünk erre a mérkőzésre, mert ki szeretnénk köszörülni a TF elleni csorbát, nyerni akarunk hazai pályán. A sérülésem miatt sajnos pályára még nem léphetek, a kispadról nézem a mérkőzést. Nagyon örülnénk annak, ha minél többen kilátogatnának a meccsre és sokan szurkolnának nekünk, mert ez hatalmas támogatást jelentene a csapnak – összegezte gondolatait irányítónk.

Pénteken este tehát nem elég, hogy anyagi ráfordítás nélkül szervezhet magának bárki egy kiváló esti programot, de közös erővel akár egy kis ünneplés is kikerekedhet belőle a végén. Nem lenne rossz, ha a márciusi, hétmeccses etapot két győzelemmel kezdenénk meg...

Program:

2019.03.08. 15:30 | Pécsi VSK-VEOLIA - Falco KC Szombathely, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 21. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

2019.03.08. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Falco KC Szombathely, A BELÉPÉS INGYENES!
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 21. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...