Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Minden résztvevő nyert a Centenáriumi örömfutáson

A célkapun áthaladó futó már győztesnek érezhette magát, hiszen teljesítette a legfontosabb feladatot, önmagát győzte le a 35. Centenáriumi Pécs-Harkány futóversenyen. 

Freier Balázs versenyigazgató jól fohászkodott az égiekhez, napsütés, 14 fok meleg várta a futókat így gyönyörű időben teljesítette a 35. Centenáriumi Pécs – Harkány futóverseny 25 km-es távját a közel ezer induló. Vasárnap a szokásos helyről, a Verseny utcai PVSK csarnok elöl pontban 11 00 órakor dr. Páva Zsolt Pécs város polgármestere indította el a népes mezőnyt.(első képünk). Sok kategóriában, és korcsoportban indultak különböző korú férfiak és hölgyek, köztük több külföldi résztvevő is volt.

-Nagyon szép az idő, és sokan vagyunk - ezt már Freier Balázs mondja - sokan jöttek külföldről, Kenyából, és Etiópiából is van résztvevő. Egyre többen jönnek családdal, gyerekekkel, négy-ötfős baráti társaságokkal. Úgy gondolom, méltó a verseny a PVSK fennállásának 100. évfordulójához.

A volt FEMA Áruháznál lévő körfogalomig gyakorlatilag együtt futott, de ezután fokozatosan szétszóródott a mezőny, több csoport is elhúzott, ők szinte végig együtt futottak. 
Volt egyéni, váltó, családi-és céges váltó is. A tömegben egy régi ismerőst, dr. Kiss Endrét fedeztem fel, akit egy népes társaságból ragadtam ki egy kis csevegésre.
-Minden jól működik, a rendezés, a befutók érkeztetése, és a biztosítás is. Külön tetszik az, hogy az autósok is vigyáznak a futókra. Nekem 1958 óta van PVSK-s tagkönyvem, ennyi ideje vagyok tagja ennek az egyesületnek, amely ezzel a rendezvénnyel is bizonyította, hogy nagy dolgokra képes. Régebben én is indultam a PVSK tájékozódási futóival - folytatta Kiss Endre - ma egy lánycsapatot hoztam, a Takarékszövetkezetünk munkatársait - fejezte be a ma is aktívan sportoló, kiváló tájékozódási futó.

A fiúk versenyét, ragyogó idővel, a kenyai futó, aki a Benedek Team versenyzője, Evans Tanwi (második képünknyerte, aki úgy elhúzott a mezőnytől, hogy még autóval sem sikerült őt utolérnünk, de a pályacsúcs nem forgott veszélyben.

-Sági Ferenc 1992-ben felállított pályacsúcsa úgy néz ki megdönthetetlen. Bár a kenyai futó is kitűnően teljesített, még sem futotta meg a rekordidőt - szólt közbe Freier Balázs.
Ezután izgulhattunk Szabó Tündéért. aki az idén a hölgyek egyéni versenyében a 3. helyen végzett.
Itt szintén a Benedek Team futója, az etiópiai Buzuamehu Muhammed Ahmed lett az első.
A női váltóban második lett a Tegzes Kata, Freierné Kovács Dóra, Szabó Tünde összeállítású PVSK csapat.
-Nagyon szerettünk volna nyerni, már a jubileumra való tekintettel is, de ma így sikerült. Úgy gondolom, a második helyünk is szép teljesítmény - mondta a váltó egyik tagja, Freierné Kovács Dóra.
A főszervező, Freier Balázs, aki a Pécs-Harkány távon, 1984-ben 84.12 perces idővel 5. lett, örömmel értékelte a jubileumi versenyt:
Szerencsére baleset nem történt, és végül az időjárás is kegyes volt hozzánk.  Az idén is több újdonságot vezettünk be, például megváltoztattuk a cél helyét, a verseny végén elfogyasztható gulyás pedig ismét nagy sikert aratott. Úgy gondolom, a rendezvény elérte célját, mármint azt, hogy ünnepi hangulatban teljesítsék a távot a futók - zárta mondandóját Freier Balázs versenyigazgató.

Az ereményhírdetés a Harkányi Művelődési Ház aulájában volt, amely aktus előtt egy üdítő melegfürdőt is vehettek a résztvevők.
A díjakat Baksai Tamás Harkány polgármestere, Kecskeméti Pál Harkány alpolgármestere, Sági Ferenc 2x Pécs-Harkány bajnok, abszolút csúcstartó, és dr. Kiss Endre (PVSK) adták át.
Jó hangulatú, kitűnően szervezett rendezvény volt, ahogy mondani szokták: Jövőre veletek ugyanitt – de akkor már a második száz év kezdődik a PVSK életében.

A részletes eredmények a sportido.hu oldalon megtalálhatók.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria