Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Eredményes nevelés a női kosarasoknál

Összestettük: az élvonalban 15, a másodosztályban pedig 8 női kosaras nevelkedett a PVSK-nál, mindez azt mutatja, hogy eredményes az idén száz éves egyesület utánpótlás nevelése.

A nemrégiben megrendezett PINKK – MTK élvonalbeli női kosárlabda mérkőzésre benevezett játékosok harmada, 8 kosaras is a PVSK utánpótlásában bontogatta a szárnyait a korábbi években. Ez az adat arra ösztönözte Debreceni Esztert, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia női szakmai vezetőjét, hogy összegezze a legmagasabb szinten játszó, egykor a patinás pécsi vasutas egyesületnél pallérozódott játékosokat.

- Magam is meglepődtem az eredményen, hiszen a jelenlegi női élvonalban összesen egy csapatnyi, egészen pontosan 15 játékos nevelkedett a PVSK-nál. A legtöbben, 6-an a PINKK együttesét erősítik, az MTK-nál és a Győrnél két-két egykori kosarasunk, míg a PEAC-ban, a Diósgyőrben, a Ceglédben, a Sopronban és a ZTE-ben egy-egy korábbi PVSK-s nevelésünk szerepel. Az amatőr NB I-ben, vagyis a második vonalban további 8 egykori kosarasunk lép rendszeresen pályára, rajtuk kívül Törökországban egy, az Egyesület Államokban pedig három olyan profi játékos játszik, akik nálunk nevelkedtek. Minderre nagyon büszkék vagyunk, óriási eredménynek tartjuk, hiszen ezek szerint jó szakmai munka folyik az egyesületünknél, képesek vagyunk élvonalbeli játékosok kinevelésére. Ráadásul folyamatosan, tekintettel arra, hogy az 1984-es születésű Fegyverneky Zsófiától egészen az 1997-es születésűekig képviseltetik magukat az egykori korosztályaink. Nem dőlünk azonban hátra, azon dolgozunk, hogy újabb és újabb kiváló kosarasokat adjunk a magyar kosárlabdának. A PINKK-kel közös második ligás csapatunkban jelenleg is több junior, illetve kadettkorú játékosunk szerepel: Temes Boglárka, Szomor Kinga, Szabó Nikolett, Borbás Panni, Mándity Mirna, Auth Réka, Rankasz Bora, Földing Anna, Horváth Boglárka, vagy Hajgató Regina lépett már pályára felnőtt mérkőzésen. Rajtuk kívül a 2004-2005-ös korosztályban is vannak ígéretes tehetségek, akik néhány éven belül szintén a legjobbak közé kerülhetnek – mondta el Debreceni Eszter.

M.F.