Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szombaton OSC, de már szerdára készül a PVSK Mecsek Füszért

Az E-On Férfi Vízilabda Bajnokság 21. fordulójában a PVSK Mecsek Füszért a 2. helyen álló OSC vendége lesz Budapesten. A Ferencváros elleni 10-9-es mérkőzésről, illetve az OSC elleni esélyekről kérdeztük a vezetőedzőt.

Az OSC jelenleg 2. a bajnokságban 54 ponttal és az előző fordulóban győzött a KSI otthonában. A PVSK Mecsek Füszért a 12. 13 ponttal a tabellán és múlt szombaton az FTC vendégeként kapott ki 10-9-re. Szerdán csapatunk - a rájátszás szempontjából nagyon fontos - mérkőzést játszik az UVSE ellen szintén Budapesten a 22. fordulóban.

- Majdnem győzelem a Fradi ellen, de miért nem sikerült?

-- Összességében kettős érzéseim vannak a mérkőzésről. Nagyon örülök, és nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy egy ilyen erős Ferencváros otthonában a győzelemért játszottunk. A mérkőzés 90 százalékában a fiuk megvalósították a megbeszélteket, több egy az egyes párharcot is megnyertünk és ezzel tényleg győzelmi esélyünk volt. Sajnos ezzel nem tudtunk élni, az utolsó negyedben elkapkodtuk az emberelőnyös helyzeteinket, védekezésben pedig volt két olyan hiba, amiből gólt lőtt az FTC. Még rutintalanok vagyunk ahhoz, hogy egy ilyen szoros mérkőzést egy nálunk papíron sokkal erősebb játékosokból álló ellenfél ellen meg tudjunk nyerni. A kulcsszituációkban higgadtnak kell maradni, ami egy fiatal csapatnál nem mindig megy. Visz előre minket a hév és be akarjuk lőni azt is, amit esetleg nem kéne ellőni, amikor hideg fej kell egy utolsó passzhoz. Hát ez nem volt meg sajnos a végén. Az pedig hosszú távon fog kiderülni, hogy mennyit is ér ez a mérkőzés. Ha tudunk erre a teljesítményre építeni, és ez erőt fog adni a folytatáshoz, akkor ez tényleg egy győzelemmel felérő vereség.

- Az OSC-hez utazik a csapat, de már az UVSE elleni meccsre tekintünk?

-- Az OSC a három top csapat egyike a magyar bajnokságban, tele válogatott klasszisokkal. A mi számunkra ez a meccs tényleg egy olyan mérkőzés lesz, ahol egyrészt nagyon el kell fáradni, másrészt minél többször meg kell csinálni akár támadásban, akár védekezésben a taktikai elképzeléseinket. Nem titok, hogy nekünk ez a mérkőzés az UVSE elleni felkészülést szolgálja. Sajnos nem túl jó előjelekkel készülünk, minket is elért ez az influenza járván, nem egyszerű a helyzetünk. Több fiatalnak fogok lehetőséget adni, illetve azoknak a felnőtt játékosoknak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Egyrészt, hogy bizonyíthassanak, másrészt, hogy Őket is meccsbe tegyem, mert a rájátszás hosszú lesz és tényleg mindenkire szükségünk van, aki megfelelő teljesítményt tud nyújtani. Szombaton délelőtti (11:00 óra) mérkőzésünk lesz az OSC ellen Budapesten.

Én azt kérem a fiuktól, hogy aki a medencében van az tudása legjavát nyújtsa. Jól hajtsuk ki magunkat és legyen ez egy nagyon jó felkészülési meccs az UVSE előtti rangadó előtt.

---
2015.03.07. 11:00 | OSC - PVSK Mecsek Füszért
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság 21. forduló | Budapest, Kondorosi úti Sportuszoda