Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A legjobbak között serdülő kosarasaink

Bejutott az ország legjobb 16 csapata közé a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia serdülő leány csapata. Meszler Balázs tanítványai mindhárom mérkőzésüket megnyerték a nagykanizsai selejtezőn.

A Nagykanizsán megrendezett kétnapos főtábla selejtezőn a házigazdák mellett a Kaposvár és a DVTK-Tiszaújváros együttese ellen lépett pályára serdülő leány csapatunk, amely azzal a tudattal szállt versenybe, hogy ha az első helyet sikerül megszereznie, akkor a főtáblára kerül.

- Az év eleji selejtezőből sikerült a felsőházba jutnunk, így az alapszakaszt erős csapatok ellen vívhattuk. A Baját ugyan sikerült megszorítanunk, de a Csata, a BEAC és a Rátgéber csapata más játékerőt képviselt nálunk. A csoportunk erősségét bizonyítja, hogy ez a 3 csapat a következő fordulóban az "A" jelű négyesben folytatja a bajnokságot. Jó csapatok ellen készültünk tehát az év eddigi részében, ami ezen a fordulón meg is látszott a lányokon. Ezen a szinten egy más ritmust képviseltünk, egy - két sötét foltot leszámítva nagyon jó hozzáállásban játszottunk, sokat fejlődtünk. Amit célul kitűztünk magunk elé év elején, hogy munkás hozzáállása legyen a csapatnak, tudatosabban kosárlabdázzunk, és jobban használjuk az edzésen tanult technikai elemeket, azokban mind előre léptünk. Egyénileg sikerült megtalálni a szerepeket, letisztult, hogy kik tudják hátukra venni a csapatot, és kiknek kell a piszkos munkát elvégezni. Mindenképp szeretnénk ezen az úton tovább haladni, szeretnénk mérkőzéseket nyerni, szeretnénk, ha tehetséges játékosaink tovább fejlődnének, kiegyensúlyozottan jó teljesítményt tudnának nyújtani – mondta el Meszler Balázs, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia U14-es leány csapatának vezetőedzője.

U14 Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság, Főtábla selejtező, Nagykanizsa:

M.F.