Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Újabb tornán győztek U13-as focistáink

Megnyerték a Dél-Zselic Nemzetközi Teremlabdarúgó Tornát a PVSK U13-as labdarúgói. Ángyán Norbert tanítványai négy tornán indultak a téli szezonban, ebből hármat megnyertek.

12 korosztályos csapat kapott meghívást a Dél-Zselic Nemzetközi Teremlabdarúgó Tornára, amelyet február második hétvégéjén rendeztek Szigetváron. A csapatokat három darab négyes csoportba sorsolták, a csoportokon belül körmérkőzés alapján alakult ki a végső sorrend. Ezt követően a továbbjutó csapatokat a középszakaszban két négyes csoportba osztották, ahol szintén körmérkőzést vívtak egymással és a két csoport azonos helyezettjei vívták a helyosztó mérkőzéseket.

- A szombati csoportmérkőzéseken a horvát NK Gradics, a Szigetszentmiklós, a Szigetvár és a Mohács volt az ellenfelünk. A horvát csapat ellen nem tudtuk berúgni a helyzeteinket, ezért vereséget szenvedtünk, a másik három mérkőzésen viszont sikerült nyernünk, így a csoport első helyén jutottunk tovább. Vasárnap a középszakaszt és a helyosztókat rendezték. A középszakaszban meglepetésre kikaptunk a PVSK U12-es csapatától a kora reggeli mérkőzésen, de ezt követően a Siklóssal és Dombóvárral mérkőztünk, a két magabiztos győzelemnek köszönhetően bekerültünk a döntőbe. Itt újra a horvát csapat volt az ellenfelünk, és hiába játszottunk jobban, sok helyzetet elpuskáztunk, míg a horvátok jól sáfárkodtak a lehetőségeikkel, így a rendes játékidőben 1-1-es döntetlennel ért véget a finálé, így hétméteresek döntöttek a javunkra. Az egész csapat kiválóan játszott, nagyon érett és szép focit mutattunk be, sikerült a közönséget is magunk mellé állítanunk. Úgy érzem, megérdemelten nyertük meg ezt a színvonalas tornát. A csapat téli teljesítményéről mindent elmond, hogy négy tornán indultunk, ebből hármat sikerült megnyernünk. A futsal bajnokságban is versenyben vagyunk még, várjuk a városi döntőt, és közben készülünk a márciusban rajtoló nagypályás szabadtéri bajnokságra – mondta el Ángyán Norbert, a PVSK U13-as csapatának vezetőedzője.

M.F.