Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Krnjajszki triplája döntött

Az első negyedet leszámítva nem tudtunk igazán jó játékkal előrukkolni, és bár a védekezésünk nem működött rosszul, Krnjajszki Borisz dudaszós triplájával a fővárosiak nyertek.

Pécsi VSK-VEOLIA - Serco-TF-Budapest 76-77 (29-16, 15-24, 15-12, 17-25)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 19. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1600 néző
Vezette: Török, Boros, Kulcsár. 

PVSK-Veolia: Pongó 7/3, Taylor 18/6, Csirics 17/9, Budimir 15, Horti 4. Cs.: Wright 7, Antóni 6/3, Demeter 2, Bíró L. Vezetőedző: Csirke Ferenc. TF-Budapest: Krnjajszki 14/12, Kozma 5/3, Buzás, McLane 12/3, Bergstedt 21. Cs.: Filipovics 2, Rikalo 21/15, Szobi 2, Beák. Vezetőedző: Nagy Bálint.

Demeter Attila úgy fogalmazott a TF elleni bajnoki előtt, hogy ez az a bajnoki, amelyet esélyeshez méltó játékkal meg kell nyernünk. Nos, az első percek alapján ennek szellemében játszottunk a fővárosiak ellen. Igaz ugyan, hogy támadásban néha kicsit akadozott a gépezet, de cserébe egészen pazar védőmunkával rukkoltunk elő. Az első negyed felénél mindössze 7 kapott pontunk volt, és mivel 13--at már dobtunk eddig, időt kellett kérnie a TF-nek. Ez azonban nem sokat segített ellenfelünknek, hiszen bár az első tíz perc végéig 16-ra tudták feltornázni pontjaik számát, a mi nevünk mellett eddigre már 29 állt. Mindezt úgy, hét játékosunk iratkozott fel a pontszerzők közé. Igen ám, csakhogy a biztos előny tudatában talán kicsit elkényelmesedtünk, és a második játékrész első öt percét 10-5-re hozta is a TF. Éppen ezért jött nagyon jól Csirics hármasa. Légiósunk egyébként is remek formában volt, védekezésben kiválóan fogta össze a csapatot, és bizony Budimirnek adott gólpassza is élményszámba ment. Főként ennek köszönhetően nem tudott 6-7 pontnál közelebb férkőzni a vendéggárda. De csak a 18. percig, ekkor ugyanis 40-36-ra zárkóztak Krnjajszkiék - még szerencse, hogy Pongó azzal a lendülettel válaszolni tudott egy középtávolival. Aztán a TF még akár egyenlíthetett is volna a félidőre, szerencsére azonban Antóni büntetőivel zártuk az első 20 percet, így legalább négy pont megmaradt előnyünkből.

A második félidő elején pedig Taylor adta meg az alaphangot egy triplával. Már épp kezdtünk volna örülni, hogy talán végre beindul a szekér, ám innentől kezdve jó hat percen át felváltva estek a kosarak. A vezetésünk nem forgott veszélyben, ám a 4-5 pontos különbségről sem sikerült elmozdulnunk. Aztán jöttek Ryan Wrigth percei! Előbb Pongó feladott labdáját húzta be a levegőből két kézzel, majd középtávolról volt eredményes, végül maga küzdött meg két pontért a gyűrű alatt. A TF pedig időt is kért, hiszen 57-48-ra módosult az állás. A kilencből végül hét maradt meg az utolsó negyedre. Bár maradéktalanul nem lehettünk elégedettek a harmadik tíz perccel, de azért a 12 kapott pont sokat elárult védekezésünkről. Arra tényleg nem lehetett panasz!

A záróetap aztán olyan fordulatot hozott, amire nem nagyon számítottunk. Az első három percben nem tudtunk pontot szerezni, a TF pedig bizony kiegyenlített. Éppen ezért jött életmentőként Taylor duplája, majd rögtön utána hárompontosa. Azonban mielőtt megnyugodhattunk volna, újra egál volt a meccs, 64-64 állt az eredményjelzőn. Aztán viszont jött Budimir kettő plusz egyese, majd Csirics előbb bepréselt egy közelit, a következő támadást pedig egy futtából bevágott trojkával zárta, és három perccel a vége előtt, hat pontos vezetésnek örülhettünk. De nem sokáig. Egy vendég időkérés után ugyanis Krnjajszki kétszer egymás után talált be kintről, és újra döntetlen volt az állás. Fokozódtak az izgalmak, így Csirke Ferenc is kikérte egyperces idejét. Jött is két fontos kosár, sőt 76-72-nél labdát szereztünk, és ekkor már csak negyven másodperc volt vissza. Taylor azonban elbotlott, a TF ziccerezett, majd a túloldalon Csiricstől vették el a labdát a játékvezetők, így 21 másodperccel a vége előtt a vendégek támadhattak. És milyen a sors? A dudaszó pillanatában Krnjajszki Borisz a sarokból bevágta a triplát, és ezzel a TF-Budapest bravúrgyőzelmével zárult a mérkőzés...

Csirke Ferenc: - Nagyon nehéz megfogalmazni most a gondolataimat. Egy ilyen meccsen megmutatkozik, ki az igazi sportember, de ha csak ennyit tudunk, az régen rossz. Jól kezdtünk, ennek ellenére a második negyedtől rengeteg egyéni hibával játszottunk.  Egész héten azt sulykoltuk a játékosokkal, hogy nem szabad azt nézni hol áll a tabellán a TF, ennek ellenére ilyen mentalitással játszottunk. Az utolsó időkérés után egyáltalán nem az történt a pályán, amit megbeszéltünk.

Pongó Máté: - Jól kezdtük a mérkőzést, egy jó védekezéssel és egy jó támadójátékkal. A második játékrésztől rengeteg hibát vétettünk és nagyon szoros mérkőzést játszottunk, amin az utolsó dudaszós dobással nyert a TF. Gratulálok a vendégeknek, de nem lebecsülve őket, ezt a mérkőzést nekünk magabiztosan meg kellett volna nyernünk.