Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

U11: második hely a Bozsik-tornán

Bár hivatalos eredményt nem hirdettek, a PVSK U11-es csapata a második helyet szerezte meg a szezon utolsó teremfoci tornáján a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban.

A tornára nyolc csapat kapott meghívást, őket két négyes csoportba sorsolták a szervezők. A mérkőzések 1×10 percig tartottak, a csoporton belül körmérkőzések döntöttek a sorrendről, a helyosztókat pedig a csoportok azonos helyezett csapatai vívták egymással.

A PVSK számára nem kezdődött jól a torna, hiszen az első összecsapáson sima vereséget szenvedett a csapat a Petőfi SE gárdájától. Ezt követően viszont már beindult a Vasút: a Székelyhídi SE ellen simán, a tornán az eggyel fiatalabb korosztállyal induló PMFC „A” csapata ellen pedig nagy küzdelemben sikerült nyerniük, így a csoport első helyén végeztek.

A döntőben a másik csoportot a Sportolda, a Komló és a PMFC „B” csapata előtt megnyerő PEAC-cal találkozott a PVSK, a szomszédvárak rangadója igazi küzdelmet és harcias összecsapást hozott. A PEAC kezdte jobban a mérkőzést, pár perc alatt háromgólos előnybe került, így hiába indított nagy hajrát a PVSK, végül 3-2-re kikapott, és így az együttes a képzeletbeli dobogó második helyén végzett.

A Bozsik-tornákon hagyományosan nem hirdetnek eredményt, hiszen a cél a labdarúgás népszerűsítése és minél több játéklehetőség biztosítása. A résztvevők mindegyike csokit kapott a szereplésért, míg az edzők javaslata alapján csapatonként egy-egy játékos oklevelet vehetett át. A PVSK csapatából Makay Zoltánt választották ezen a játéknapon a legjobbnak.

M.F.Kapcsolódó képgaléria