Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Újabb PVSK-s a válogatottnál

Újabb PVSK-s munkatárs dolgozik a korosztályos kosárlabda válogatottaknál: Sági Zoltán, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia igazgatóhelyettese a fiú kadettválogatott technikai vezetője lett.

Az U16-os fiúválogatott korábbi technikai vezetője, a korábban a PVSK-Panthersnél is dolgozó Polczer Kata családi okok miatt távozott a nemzeti csapattól, így a szövetségi kapitánynak új embert kellett keresnie a feladatra. Váradi Attila választása Sági Zoltánra esett, aki tavaly november óta a pécsi feladatai mellett a válogatott munkáját is segíti.

- Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy Váradi Attila engem keresett meg, felkérésére örömmel mondtam igent, hiszen úgy vélem, hogy a válogatott mellett dolgozni komoly rangot és hatalmas felelősséget jelent. Büszke vagyok arra, hogy a PVSK jó ajánlólevél a nemzeti csapatoknál, hiszen egyebek közt Dr. Teszler Sándor, Földi Sándor, Iványi Dalma, Meszler Balázs, Csirke Ferenc, Tiszay László vagy Szentendrei Áron társaságába kerültem. Talán nincs is még egy olyan klub, amely ennyi szakemberrel segítené a különböző korosztályok válogatottjait, mint a 100 éves PVSK. Nagyon hálás vagyok a családomnak, és az egyesületnek, hogy támogatják a válogatott melletti szerepvállalásomat. Feladataim elég szerteágazók, hiszen az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével és a keret tagjaival folytatott hivatalos kommunikáció, így a kikérések, egyeztetések mellett a csapat mindennapjainak megszervezése is az én dolgom: az edzések helyszíneinek biztosítása, a szállás, az utazás, az étkezés megszervezése, illetve a meccsek körüli adminisztrációs és egyéb feladatok is hozzám tartoznak, így nincs sok idő unatkozni. Szerencsére, a válogatottbeli elfoglaltságok általában olyan időpontokban vannak, amikor a PVSK-nál kevesebb a feladat, így a két munka teljességgel összeegyeztethető. A válogatottnál egyébként három nemzetközi tornán vagyunk túl: a kolozsvári Balkán Kupán, illetve a Székesfehérváron rendezett Olimpiai Reménységek Tornáján még döcögött a csapat, de egyre javuló formát mutattak a srácok, az idei Szent István Kupán pedig már bronzérmet sikerült szereznünk, a helyosztón például a Bayern München korosztályos csapatát legyőzve. Úgy érzem, jó úton halad a csapat, remek stáb foglalkozik a gyerekekkel, jó a hangulat a csapaton belül, így bízom abban, hogy az augusztusi, podgoricai B-divíziós kadett Európa-bajnokságon jól fogunk majd szerepelni – foglalta össze Sági Zoltán, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia igazgatóhelyettese.

Fotónkon a Szent István Kupán bronzérmes magyar U16-os fiú kosárlabda válogatott, baloldalon Sági Zoltán technikai vezető. /Fotó: Szent István Kupa Facebook oldal/

M.F.