Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Egy győzelem, két vereség

Pürrhoszi győzelmet aratott serdülő fiú kosárcsapatunk az országos főtábla második fordulójának első meccsén Székesfehérváron. A másik két meccsen már nem sikerült nyerni.

A serdülő kosárlabda bajnokság országos főtáblájának második fordulójában Székesfehérvárra látogatott a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia csapata.

- Az első mérkőzésen a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ellen léptünk pályára. A fehérvári alakulat élt a hazai pálya előnyével, és kifejezetten durván játszott. A srácok felvették a kesztyűt, és egy brusztolós, verekedős meccsen ellenszélben is sikerült legyőznünk a hazai csapatot. A délutáni meccsen látszott viszont, hogy ez a találkozó mennyit kivett a csapatból: az amúgy is jobb erőt képviselő Zalaegerszeg átgázolt a második meccs második félidejére teljesen kifáradó csapatomon, győzelmük teljesen megérdemelt volt, az aránya viszont túlzó, ekkora különbség azért nincs a két csapat között. A második napon a Szombathelyi Sportiskola elleni meccsel zártuk a fordulót, ahol fegyelmezetlenül játszottunk, rosszul védekeztünk, és túl sok ziccert hibáztunk, így szűk vereséget szenvedtünk egy hasonló képességű csapat ellen. Nagyon tanulságos fordulón vagyunk túl: eddig nem igazán játszottunk ilyen sebességű, ennyire jó fizikumú és ügyes csapatok ellen, ezt a tempót és ezeket az ellenfeleket is meg kell szoknunk. A folytatásban a főtábla harmadik fordulójában a három ellenfelünk közül csak kettő ismert eddig: a regionális bajnokságban korábban már legyőzött Paks és a kevéssé ismert Körmend mellett egy még ismeretlen csapattal harcolunk majd meg a legjobb 16 csapat közé kerülésért február végén – fogalmazta meg Stranszky Bettina, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia U 14-es csapatának vezetőedzője.

U14 Serdülő 2. főtábla forduló, Székesfehérvár:

  • PVSK NKA "A" U14 - DKKA "A" 71-67
  • PVSK NKA "A" U14 - ZTE "A" 69-104
  • Szombathelyi SI - PVSK NKA "A" U14 89-80

M.F.