Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Leendő klasszisok között Belgrádban

2006-os és 2007-es születésű kosarasaink három napon keresztül magas színvonalú tornán szerepeltek Belgrádban a Szerb Kosárlabda Szövetség meghívásának eleget téve.

2019. február 1 és 3. között a szerb fővárosban táborozott a jövő évi serdülő csapatunk egy része. A tapasztalatokat Szabó Gergely, a csapat vezetőedzője foglalta össze:

- Azért csupán a csapat egy része tudott jönni, mert balszerencsénkre a torna hétvégéjén itthon bajnoki forduló is volt, amely sok gyermekünket érintette, így két korosztály összefogásával és partneregyesületeink bevonásával állítottuk össze a keretünket. A jórészt 2007-es születésű csapatunk embert próbáló mérkőzéseket vívhatott, melyeken részfeladatok elvégzésére, mindezt a - ki kell mondanunk - hazainál sokkal gyorsabb játék ritmusának felvétele mellett. Persze nem csoda a kiemelkedő sebesség, ha a tornát a Crvena Zvezda, a Patrizan Belgrad, a Helios Domzale vagy éppen a Triglav Kranj neve fémjelzi... A gyerekek lába és gondolkodása is szépen kezdett hozzágyorsulni az ellenfelekéhez, egyre több aprócska sikert, több jó védekezést, kizárást, támadásbeli alapmozgást és magabiztosabb technikai kivitelezést láthattunk tőlük, javult a befejezéseink minősége. Ezért mentünk és hisszük, hogy sokkal több ilyen összecsapást kell játszanunk. A fejlődés és a kemény csaták mellett a kikapcsolódásra is jutott időnk, szombat este a legendás belgrádi Pionir sportcsarnokban megnézhettük a Crvena Zvezda - Olimpija Ljubljana Adria Liga mérkőzést is, majd másnap lejátszottuk a torna legizgalmasabb, kétszeri hosszabbításos mérkőzését, végül a döntőben testközelből láttuk és hallottuk, hogy U13-ban sem éppen altatódalhoz hasonlít egy Zvezda - Partizan összecsapás hangulata! Az út minden perce tanulságos volt, ami iránymutatás kell, hogy legyen minden résztvevője számára - összegzett Szabó Gergely.

Eredmények:

  • Triglav Kranj (szlovén) - PVSK 59-25
  • U Banca Transilvania Cluj (román) - PVSK 68-20
  • KK Zarkovo (szerb) - PVSK 24-29
  • KK Stoja Pula (horvát) - PVSK 48-25
  • KK Hidria (szlovén) - PVSK 40-35 (kétszeri hosszabbítás után)

A csapat tagjai: Arató Gergő (GYKSE Szekszárd), Óliás Gergő (Dombóvári Kosársuli), Auguszt Dávid, Viszt Marcell, Kiss Keve Botond, Takács András, Ádám Levente, Glück Patrik, Novreczky Botond, Teszárik Márton, Szathmáry Szilárd, Gyurka Dániel. Edzők: Szabó Gergely és Moosz Milán.