Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Idősebbek között negyedik hely

Újabb nemzetközi teremtornán öregbítette az idén 100 éves PVSK hírnevét egyesületünk U12-es labdarúgócsapata, ezúttal egy U13-as csapatoknak rendezett viadalon, Siklóson.

10 magyar csapat mellett 7 horvát együttes kapott meghívást a siklósi, U13-as csapatok számára szervezett tornán. A kétnapos rendezvény első napján az első három csoport csoportmérkőzései zajlottak, a második napon a negyedik csoport csoportmeccsei és a helyosztók.

- Számunkra vasárnap kezdődött a torna, már reggel 8 órakor a pályán voltunk, és a Szentlőrinc U13-as gárdájával mértük össze a tudásunkat. A nyitómeccsen 1-0-ra sikerült győznünk. Ugyanezt az eredményt ismételtük meg a horvát Vinograd csapata ellen, így a harmadik csoportmérkőzés már tét nélküli volt számunkra, ezen döntetlent játszottunk a Kaposfüred SC ellen. A csoportgyőzelem azt eredményezte, hogy a felsőágon folytathattuk a versenyzést. Ide rajtunk kívül csak 2 magyar csapat és 5 horvát együttes jutott. A következő ellenfelünk a Slavonski Brod 2007-es csapata volt, akikkel döntetlent játszottunk, és büntetőkkel jutottunk tovább, így bekerültünk a legjobb 4 közé. A döntőbe jutás, sajnos, nem sikerült, de csak egy hajszálon múlt a finálénk, miután a Donji Miholjac 2006-os csapatával szintén döntetlent játszottunk, de sajnos a büntetőpárbajban ezúttal nem nekünk volt szerencsénk. A bronzmeccsre már teljesen kifáradt a csapat, ahol újra a Szentlőrinc lett az ellenfelünk, de ezen a találkozón 3-1-re legyőzött bennünket és így be kellett érnünk a 4. hellyel. Rendkívül büszke vagyok a csapatra, óriási küzdöttek a fiúk, parádésan helyt álltak a többnyire egy évvel idősebb játékosokból álló csapatok között. Legközelebb két hét múlva lépünk pályára, a Dél-Zselic Tornán újra horvát csapatokkal is megmérkőzhetünk majd – foglalta össze Pintér Tibor, a csapat vezetőedzője.

M.F.