Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Bíró Levente helyettesíti a sérült Simont

Nincs könnyű helyzetben a Pécsi VSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabdacsapata, az egyik irányítóra, Simon Kristófra ugyanis bokasérülés miatt hetekig nem számíthat Csirke Ferenc vezetőedző.

A BAMA.hu írása:

- Egy sérülés sohasem jön jókor – mondta a BAMA.hu-nak Csirke Ferenc vezetőedző. - Magyar irányítópárossal vágtunk neki a szezonnak, ilyet rajtunk kívül csak a Paks csinál. Elég bevállalós dolog ez. Mi egyrészt azért döntöttünk emellett, mert bízunk a két játékosban, másrészt nálunk sosem lesz öt légiós. Simon Kristóf volt a csereirányítónk, de megesett, hogy együtt játszott Pongó Mátéval. A kiesése miatt eggyel kevesebb olyan kosarasunk lesz a pályán, aki labdával együtt is tud játszani, és nem mellesleg ő a jobb védők közé tartozott.

S hogy mi lesz a megoldás? A szakvezető úgy fogalmazott, megtehetné, hogy átalakítja a szerkezetet és Taylor is játszana irányítót, de ezt nem szeretné, túl sok energiát venne el az amerikaitól. Inkább arra szavaz, hogy Pongó pihenőidejében Bíró Leventének adnak lehetőséget – meglátják, miként reagál erre. Az ugyanis biztos, hogy Pongó Máté egymaga nem tudja elvinni azt az öt-hat hetet, amíg Simon Kristóf lábadozik.

Forrás: www.bama.hu