Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ezüstérem, veretlenül

Nemzetközi teremlabdarúgó tornán vitézkedtek a PVSK U12-es labdarúgócsapatának tagjai, akik nem találtak legyőzőre, mégis meg kellett elégedniük az ezüstéremmel.

A XI. Vörös Zoltán Nemzetközi Emléktornára nyolc csapat, köztük két horvát együttes kapott meghívást, de végül csak az egyik horvát gárda jött el, így a PVSK U12-es csapata a PEAC és a házigazda Szentlőrinc ellen kétszer-kétszer mérkőzött meg a csoportmeccsek során.

- A PEAC-ot nagyon magabiztosan, kapott gól nélkül győzték le a srácok, a házigazda Szentlőrinccel viszont két jó meccsen ez döntetlent és egy szoros győzelmet sikerült elérnünk, így a csonka csoport győzteseként jutottunk az elődöntőbe. Ott a másik csoport második helyén végzett verőcei csapattal, a No Limint-tel kerültünk össze, és parádés játékkal ziláltuk szét ellenfelünket. A döntőben az előzőleg a Szentlőrincet büntetőkkel legyőző PMFC-vel mérkőztünk. Bár jól kezdődött a finálé, mert egy üres kapuig vitt támadással gyorsan megszereztük a vezetést a végén kaptunk egy gólt, így a rendes játékidőben 1-1-es döntetlenre végeztünk, a büntetőrúgásokban pedig ellenfelünk volt a jobb, így a tornán a második helyet sikerült megszereznünk. Bár közel volt a tornagyőzelem, nem szabad elégedetlennek lennünk, hiszen egy nagyon színvonalas tornán szereztünk ezüstérmet. Hihetetlen büszke vagyok a srácokra, mindent megtettek a pályán, jó volt nézni őket! Bökönyi Péter, Bozó Márk, Fodor Levente, Reményi Péter és Sirok Dávid játszottak kiemelkedően, de az egész csapat teljesítményére büszke vagyok – foglalta össze Pintér Tibor, a csapat vezetőedzője.

XI. Vörös Zoltán Emléktorna, Szentlőrinc, U12-es eredmények:

  • Szentlőrinc – PVSK 1-1
  • PEAC – PVSK 0-12
  • Szentlőrinc – PVSK 1-2
  • PEAC – PVSK 0-5
  • No Limint (Virovitica, HR) – PVSK 0-6
  • PVSK – PMFC 1-1 (büntetőkkel 1-2)

A PVSK U12-es csapatának tagjai: Bökönyi Péter, Reményi Péter, Sirok Dávid, Binder Richárd, Farkas Marcell, Bozó Márk, Fodor Levente, Horváth Bendegúz, Lasanc Mátyás, Csete Donát és Krausz Martin. Edző: Pintér Tibor.

M.F.