Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Érmek a teremből

Egy arany- és egy bronzérmet szereztek ifjú focistáink az év első teremtornáin. Az U9-es korosztály Pellérden, az U8-as csapat pedig Mohácson szerepelt.

Nincs megállás az új évben sem a labdarúgó utánpótláscsapatainknál: az elmúlt hétvégén két teremtornán is remekeltek a PVSK legkisebb focistái. Az U8-as csapat Mohácson egy hatcsapatos tornán vett részt, ahol 1×15 perces összecsapásokon mindenki játszott mindenkivel.

- A 2011-es születésűek számára meghirdetett tornán három győzelmet értünk el, és kétszer szenvedtünk vereséget. A hazaiak első csapatától és minimális különbséggel a későbbi tornagyőztes Szekszárdtól kaptunk ki, míg a hazaiak második csapatát, a Kozármislenyt és a Baját sikerült legyőznünk, így a harmadik helyet szereztük meg. Elégedett voltam a srácokkal, nagyon odatették és alaposan kihajtották magukat. Bár az egész csapat jól játszott, a szervezők a kapusunkat látták a legjobbnak, Katona Zsombort a torna legjobb hálóőrének is megválasztották – foglalta össze Pintér Tibor, a csapat edzője.

Az egy évvel idősebbek Pellérden, egy négycsapatos villámtornán vettek részt. Itt is körmérkőzéseken alakult ki a végső sorrend, az U9-es csapatok 1×10 perces összecsapásokat vívtak egymással.

- Szomorú vagyok, hogy gólt kaptunk… A viccet félretéve, nagyon meg voltam elégedve a csapattal, nem is csak azért, mert sok gólt rúgtunk, és veretlenül nyertük meg a tornát, hanem azért, mert mindenki nagyon ment a tornán, tényleg apait-anyait beleadva küzdöttek a srácok. A kupán egyébként a Pellérdet, a Nagykozárt és a Székelyhídi SE-t sikerült megelőznünk, ami azért különösen bíztató, mert ezek a csapatok a hétvégén rajtoló megyei korosztályos futsal-bajnokságban is ellenfeleink lesznek. Bízom benne, hogy ott is sikerül nemcsak jól, hanem eredményesen is bemutatkoznunk – mondta el Schmidt Zoltán, a csapat edzője.

Első képünkön az U8-as, másodikon az U9-es csapat.

M.F.