Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-Veolia: Nyerni akarunk!

Az Alba Fehérvár ellen egy hete rossz sorozatot sikerült megszakítanunk, most pedig idegenbeli mérlegünket szeretnénk javítani Sopronban, a 15. forduló mérkőzésén.

Szó se róla, nagyon kellett már egy léleknyugtató győzelem. Az előző év végén ugyanis negatív spirálba került NB I-es csapatunk, három vereség is becsúszott egymás után. Egy hete azonban, az Alba Fehérvár ellen újra sikerült nyerni, az a hazai siker pedig bizony nem csak számszakilag volt fontos csapatunknak, legalábbis erről beszélt irányítónk, Pongó Máté.

- Az Alba ellen tényleg nagyon fontos volt, hogy újra nyerni tudjunk, és hála istennek sokkal jobb teljesítményt is nyújtottunk, mint az azt megelőző meccseinket – mondta Pongó. - Az elején szerencsére nekem is kijött a lépés. Igaz, hogy nem én vagyok a csapatban az első számú pontfelelős, de pont úgy jöttek ki a helyzetek,hogy el kellett vállalni őket, és be is jöttek a dobásaim.

Ezzel a sikerrel azonban nem szeretné beérni csapatunk, szombaton este ugyanis Sopronban lesz jelenésünk, a SKC vendégei leszünk.

- Eddig az idegenbeli mérlegünk nem túl jó, ezen feltétlenül szeretnénk javítani – árulta el Máté. - A Sopron hazai pályán mondjuk nagyon veszélyes. A legnagyobb fegyverük a Warner, Lemar hátvédpáros. Ők pontszerzés és előkészítés terén is erősek. Illetve arra is oda kell majd figyelnünk, hogy az ellenfél jól hozza el a támadó lepattanókat. Nem szabad engednünk, hogy második esélyhez jussanak, ha ki tudunk védekezni egy soproni támadást, akkor meg kell szereznünk a lecsorgó labdákat. Mindent összegezve természetesen nyerni akarunk, ez nem is kérdés.

Program:

2019.01.12. 15:15 | Sopron KC - Pécsi VSK-VEOLIA, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 15. forduló. Sopron, Novomatic Arena

2019.01.12. 18:00 | Sopron KC - Pécsi VSK-VEOLIA
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 15. forduló. Sopron, Novomatic Arena

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...