Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megkezdte a felkészülést labdarúgó csapatunk

Csípős, télies időben, villanyfénynél volt az első edzés, ahol már most feltűnt három új arc, ebből is látszik, némi mozgás várható labdarúgó csapatunk háza táján.

Január 7-én, este fél hatkor volt a találkozó a PVSK Verseny utcai pályán, majd a rövid edzői eligazítás után bemelegítéssel, és játékkal folytatódott az első, amolyan ráhangoló edzés. Kell is kapkodni a lábakat, hiszen az U19-es csapat a BM Labdarúgó Szövetség Műfüves Nagypályás tornáján vesz részt, az első csapat pedig szerda-szombat ritmusban játssza edzőmeccseit.

Kósa Sándor vezető edzőtől több kérdésre választ vártam, mik voltak az első benyomások, valamint jönnek-e új fiúk, mikor lesz teljes a keret és milyen edzőmeccsek várnak a csapatra?

Az első kérdésedre a válaszom, hogy jók az első impulzusok, huszonhatan voltunk, és ami nagyon jó hír, mindenki nagyon lelkes volt. Ami biztos, Szeifert és Reith távozott, ők másutt folytatják. Az már biztos, hogy menet közben jön majd néhány új játékos. Neveket addig nem mondanék, amíg nem lesz biztos, hogy nálunk folytatják-e. Az is lehet, hogy a felkészülés során mi válunk meg valakitől. Az első edzésen már három új fiú is megjelent. A teljes keret természetesen február közepéig, az átigazolási időszak végéig, alakul ki. A Műfüves Nagypályás tornán elsősorban fiatal játékosok szerepelnek majd, de a keretek kialakítása az első csapat edzőmeccseitől, és a terheléstől is függhet. Terveink szerint játszunk majd a PMFC-vel, két horvát csapattal is, az első mérkőzés a Szentlőrinc ellen január 19-én lesz. Kell is a játék, mert egy olyan csapatot szeretnénk összerakni Schneider Gáborral, amely nagy feladatok megoldására is képes, és néhány helyet előre tud lépni a tabellán, mert a 3-5. hely a cél. Addig is heti 4 edzéssel készülünk, és játsszuk az edzőmeccseket, remélem mindenki egészséges lesz, a többit majd meglátjuk - fejezte be Kósa Sándor.

Nyilas László