Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Válogatón jártak serdülő fiú kosarasaink

A 2005-ös születésű fiúknál is megrendezte a regionális válogatottak tornáját a kosárlabda szövetség. A déli csapatban a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia tagjai is szerepeltek.

Egyesületünket Harka Szabolcs, Hőgye Patrik, Radó Ádám és Rozmer Bálint képviselte játékosként, míg a déli csapat másodedzője Stranszky Bettina volt. A PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia korosztályos csapatának edzője számolt be a kétnapos tornáról.

- A lányokéhoz hasonlóan a fiúk tornáján is négy csapat: a déli, a keleti, a nyugati és a fővárosi együttes vett részt a tornán. Az eredmény is hasonló lett: a hét csapat legjobbjaiból összeválogatott déli csapat a budapesti válogatott mögött a második helyet szerezte meg. A fővárosiak fizikálisan és összeszokottságban is kiemelkedtek a mezőnyből, jelenleg ők a legjobbak. Az erejével elkészülő keleti csapat ellen magabiztosan nyertünk, a nyugati válogatott ellen pedig egy szoros és jó meccset sikerült játszanunk. Összességében nagyon hasznos volt a torna, mindannyian láthattuk, hogy mi az a szint, amire el kell jutnunk. Minden játékosunkat minden mérkőzés után egyénileg értékeltük, elmondtuk, hogy milyen pozitívumokat láttunk a játékában, és miben kell még fejlődnie. A PVSK-s kosarasokkal maximálisan elégedett voltam, mindenki nagyon odatette magát, nagy akarattal és elszántsággal játszott. Legközelebb márciusban lesz hasonló összetartás, oda már csak a legjobb 30 játékost hívják, bízom benne, hogy a most mutatott teljesítmény alapján újra lesz köztük PVSK-s kosaras is – foglalta össze Stranszky Bettina.

M.F.