Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-Veolia: Kilépnénk a kátyúból

Folytatódik a meccsdömping NB I-es kosárlabdacsapatunk számára, hiszen szombaton este a Paks vendégei leszünk. Jó lenne a karácsonyfa alá egy győzelmet tenni.

A Zalaegerszeg elleni szerda esti vereség nagyon fájó volt, hiszen ebben a szezonban még nem kaptunk ki azt megelőzően hazai pályán. Talán éppen ezért jön most nagyon jól, hogy az év végéhez közeledve egymást követik a bajnoki meccsek, hiszen így nincs idő szomorkodni, máris jön az újabb feladat, ezúttal idegenben. Paksra látogatunk szombaton este, ahol szinte biztosra vehetjük, hogy még a ZTE elleninél is nehezebb dolgunk lesz majd.

- Az ASE egy nagyon jó csapat, azt hiszem ezt nem is nagyon kell magyaráznom – mondta Szentendrei Áron, vezetőedzőnk, Csirke Ferenc segítője. - A pécsi nevelésű, de lassan akár őspaksinak is nevezhető Eilingsfeld Jani adja a gerincét, és mellette Evans, Faust, Jevtovics és Trajkovszki személyében négy kiváló légiósa van. Az utóbbi években talán nem úgy szerepeltek, ahogy szerettek volna, de idén Szrecsko Szekuloviccsal jó irányba indultak el. Aztán jött náluk egy hullámvölgy, majd egy edzőváltás, az örök beugró Schmidt Bélával a padon pedig nyertek Fehérváron. Fizikálisan elképesztően masszív együttesről beszélhetünk. Eilingsfeld az egész NB I. egyik legjobb lepattanózója, de Trajkovszki is domináns center, ráadásul kintről is remekül dob. Egyébként az egész paksi csapatra elmondható, hogy általában jól dobnak.

Az ASE pontdobás terén valóban nem áll rosszul, tíz lejátszott bajnoki után ugyanis 83 felett van egy kicsivel a meccsenkénti pontátlaguk. Még a nyári felkészülés alatt játszottunk velük idehaza egy mérkőzést, akkor is megmutatták, hogy ha elkapják a fonalat, nehéz megállítani őket.

- Az nagyon fontos lesz, hogy ha lepattanót szereznek a saját palánkjuknál, ne tudjanak gyorsan indulni, merthogy ebben is jók – mondta Szentendrei. - Fontos lesz, hogy időben tudjunk visszarendeződni, és, hogy védekezésben jók legyenek a kizárásaink. A ZTE ellen beleléptünk egy kátyúba, most pedig szeretnénk ebből azzal a lendülettel kikerülni. Arról nem is beszélve, hogy azért mindenkinek jobban esne a halászlé karácsonykor, ha egy győzelemmel a zsebben készülhetnénk az ünnepekre.

Program:

2018.12.22. 15:15 | Atomerőmű SE - Pécsi VSK-VEOLIA, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 11. forduló. Paks, ASE Sportcsarnok

2018.12.22. 18:00 | Atomerőmű SE - Pécsi VSK-VEOLIA
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 11. forduló. Paks, ASE Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...