Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Adományoztak a kosaras növendékek

Több mint száz cipősdoboznyi adományt juttatott el három baranyai szervezetnek a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia, amelynek növendékei fogtak össze a hátrányos helyzetű családok megsegítésére.

Még december elején hirdetett jótékonysági akciót játékosai körében a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia, annak érdekében, hogy szebbé tegye a hátrányos helyzetben élő gyerekek ünnepét.

- Már megunt, és sarokba dobott játékok, könyvek, kinőtt ruhák, vagy egy-egy tábla finom csoki hatalmas mosolyt tud csalni olyan gyerekek arcára, akiknek, sajnos, ezekre nem telik. Éppen ezért hirdettük meg az akadémistáink körében jótékonysági akciónkat. Arra kértük játékosainkat, hogy már nem használt, de még jó állapotú játékaikat, könyveiket, ruháikat tegyék egy cipősdobozba, és adják le csapatuk edzőinél. Várakozáson felül érkeztek felajánlások, több mint 100 doboznyi ajándékot adhattunk át a rászorulóknak. Az ajándékok részint a Pécsi Gyermekotthon lakóihoz, részint a halmozottan hátrányos helyzetű baranyai zsákfalu, Bürüs szegény családjaihoz, részint pedig a főleg kertvárosi családokat segítő Mosolymanó Egyesülethez kerültek. Bízom abban, hogy sikerült kicsit gazdagabbá tennünk ezeknek a gyerekeknek a karácsonyát, és örülök annak, hogy ismét megmutattuk: a PVSK egy igazi család, ahol összefogással segíteni tudunk azokon, akiknek erre szükségük van – fogalmazta meg Iványi Dalma, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója.

M.F.