Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Először kaptunk ki itthon

A remekül játszó ZTE ellen ugyan sokáig úgy tűnt, hogy nyerhetünk is, végül a hajrá Bencze Tamás csapatának sikerült jobban, így elszenvedtük a bajnokság első hazai vereségét.

Pécsi VSK-VEOLIA - ZTE KK 83-92 (15-20, 26-18, 20-26, 22-28)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 12. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2000 néző
Vezette: Tőzsér, Farkas, Boros. 

PVSK-Veolia: Pongó, Taylor 29/6, Csirics 25/12, Budimir 4/3, Kesar 4. Csere: Antóni 10/3, Horti 6, Simon K. 5. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Zalaegerszeg: Ware 15/9, Thompson 19/6, Gulyás 2, Szabó Zs. 33/12, Agafonov 20. Csere: Papp, Durázi, Doktor 1, Bagó 2. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A Kaposvár elleni szombati, emlékezetes győzelem után szerda este újabb komoly rangadó várt csapatunkra hazai pályán, ezúttal a ZTE volt az ellenfél. Mivel az egerszegiek csak egy győzelemmel álltak rosszabbul a meccs előtt nálunk, sejteni lehetett, hogy nem lesz könnyű dolgunk.

Az első bő három perc ezt alá is támasztotta, a Zete ugyanis 9-1-gyel kezdett, Csirke Ferenc pedig rögvest időt is kért. Az nem állítható, hogy varázsütésre összekaptuk magunkat ezt követően, hiszen volt, hogy 2-14 állt az eredményjelzőn, de az első negyed végéhez közeledve szépen elkezdtük megközelíteni a vendégeket, főként Andrija Csirics fontos pontjainak köszönhetően. A végén pedig Antóni akár a vezetést is megszerezhette volna, ám triplakísérlete vagy négyszer pördült meg a gyűrű belső élén, aztán végül kicsorgott onnan. Az ellentámadásból azonban Ware bevágta a hármast, így öttel vezetett tíz perc után a Zete. A második negyedet már jóval összeszedettebben sikerült kezdenünk, igaz egerszegi oldalon sorra jöttek a hármasok, amikkel nem nagyon tudtunk mit kezdeni, mivel Ware vagy épp Thompson akár emberrel a nyakán is eredményes tudott lenni. A vendégek azonban így sem tudtak jobban elhúzni. Simon például remekül szállt be a meccsbe, irányítónk fontos labdákat szerzett védekezésben – akárcsak Antóni –, így tapadni tudtunk a lelkes ZTE-re. A félidő végén aztán jött Csirics, aki tanári játékkal rukkolt elő. Két triplája talpra ugrasztotta a lelátót, ami persze nem is csoda, hiszen átvettük a vezetést, a nagyszünetre már úgy mehettünk, hogy hárommal vezettünk.

A hosszabb pihenő után pedig nem nagyon akartunk hinni a szemünknek, ugyanis sikerült még az első negyednél is rosszabbul kezdenünk. A második félidő első három percében nem tudtunk pontot szerezni, a Zete mindeközben pedig tizenkettőt is berámolt, így nem csoda, hogy megint jött az időkérés. Ez pedig, akárcsak korábban, ismét hatásos volt. A harmadik játékrész végére ismét visszakapaszkodtunk, Csirics ugyanis továbbra is ellenállhatatlan volt támadásban. Az utolsó negyednek mínusz háromról vágtunk neki, és kifejezetten bizakodóak voltunk. Ez azonban ma sajnos nem volt elég, a reményeink ezúttal nem találkoztak a valósággal. Bár nagyon nagy akarattal vetettük bele magunkat a küzdelembe, a ZTE, az egészen pazarul játszó Szabó vezérletével a hajrához érve tíz pontos előnyt hozott össze magának. Mi pedig, bár megpróbáltunk mindent, innen már nem találtuk a visszautat.

A ZTE végül kilenccel nyert, bár a különbség igazából annyira nem is volt már fontos. Elszenvedtük első vereségünket hazai pályán a bajnokságban. Még szerencse, hogy nagyon sok esélyünk lesz még ezt kijavítani. Szombaton Pakson utazunk, az ASE vendégei leszünk.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a Zalaegerszegnek, és gratulálok a közönségünknek, mert ma is kitettek magukért, rajtuk nem múlott. Az egy dolog, ahogy dobtunk, mert szerintem sehogy. Sajnos a második félidő elején hibáztam, nem ezzel az ötössel kellett volna kezdenünk, de bíztam bennük. A hiányosságainkat a győzelmeinkkel eddig el tudtuk fedni, de most előjöttek. Nincs a festékben játékunk, e nélküle pedig nem lehet nagy eredményt elérni. Remélem ez a vereség, nem azt mutatja, hogy nem bírjuk a szerda-szombatot, mert akkor később gondban leszünk. Pakson javítanunk kell.

Antóni Csanád: - Ez a vereség nagyon fájó, mert ebben a bajnokságban a hazai győzelmeknek nagy szerepe van. Mindkét félidőt rosszul kezdtük és a dobószázalékunk sem volt megfelelő. Még mi nem találtuk a formánkat a ZTE nagyon jól játszott a mérkőzés egészében.