Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Negyedik hely a Karácsony Kupán

A negyedik helyet szerezte meg a PVSK U9-es labdarúgócsapata a hétvégén rendezett Karácsony Kupán, a Gandhi Gimnázium tornacsarnokában.

A parketta borítású pályán lebonyolított utánpótlás labdarúgó tornára összesen 10 korosztályos csapat kapott meghívást. A mezőnyt két ötös csoportba sorsolták a szervezők, a csoportokon belül körmérkőzés döntött a sorrendről, majd a helyosztókon alakult ki a végeredmény. A mérkőzések 1×14 percig tartottak.

- Újabb színvonalas tornán vehettünk részt, örülök, hogy itt lehettünk. Két csapatunk is szerepelt a tornán, így sok játékosnak tudtam lehetőséget biztosítani, újra voltak olyanok, akik életükben először szerepeltek tétmérkőzésen. Az „A” csapatunkat csak az egész mezőnyből kiemelkedő PMFC tudta legyőzni a csoportban, a Villányi elleni döntetlen mellett legyőztük a Bódi FC-t és a Szentlőrinc csapatát is. A bronzéremért vívott összecsapáson a PEAC-cal mérkőztünk meg, és a ki-ki meccsen egyetlen találat döntött az ellenfelünk javára. Sajnos, a csoportmeccseink eléggé összetorlódtak, ezért a végére elfáradtak a gyerekek, talán ez is az oka annak, hogy a legutóbbi, Sportoldás kupához képest kicsit visszafogottabb teljesítményt nyújtottunk. Ezzel együtt elégedett vagyok a srácokkal, a mutatott játék alapján reális eredményt értek el, jelenleg itt tartunk. Idén már nem lesz mérkőzésünk, január közepétől viszont indul a megyei futsal-bajnokság, szintén a Gandhi Gimnázium sportcsarnokában, erre tökéletes ráhangolódás volt ez a kupa – foglalta össze Schmidt Zoltán, a PVSK U9-es csapatának vezetőedzője.

M.F.