Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-Veolia: Idén utoljára itthon

Szerdán este újra hazai mérkőzést játszik kosárlabdacsapatunk, ezúttal a ZTE KK lesz a vendégünk.

A Kaposvár elleni mérkőzés arról árulkodott szombaton este, hogy nagyon jól jött nekünk a bajnoki szünet. Frissen, kiváló védekezéssel, nagyon jó játékkal sikerült nyernünk a dél-dunántúli rangadón. Nincs azonban sok idő ünnepelni, hiszen szerdán ismét egy keménynek ígérkező meccs vár ránk a ZTE ellen, újfent hazai pályán.

- Azt gondolom, hogy a Kaposvár talán komplexebb csapat, mint a ZTE, hiszen az egerszegieket főként a négy légiósa és a Szabó Zsolt viszi a hátán meccsről meccsre – latolgatta az esélyeket irányítónk, Pongó Máté. - Ennek ellenére nem számíthatunk könnyű meccsre. A Zetében például Ware és Agafonov kettő-kettőire nagyon oda kell figyelni, mint ahogyan Thompson ponterős játéka is óvatosságra inthet, arról nem is beszélve, hogy Szabó pedig kiválóan dobja a hármasokat. Ezekre külön is oda kell majd figyelnünk. A Kaposvár elleni találkozó előtt már nagyon vártuk, hogy újra tétmeccset játszhassunk. Rengeteg néző előtt, kiváló hangulatban sikerült jó játékkal előrukkolnunk, és végül magabiztosan nyernünk. Ezt szeretnénk megismételni szerdán is.

Máté a KKK ellen a csapat egyik, ha nem legjobb teljesítményt nyújtó játékosa volt, ráadásul bebizonyította, hogy kötélből vannak az idegei is. Amikor az utolsó negyedben kezdett szorossá válni a meccs, bizony szívfájdalom nélkül emelt rá három triplát egymás után – amiből ráadásul kettő be is hullott. Mint kiderült, nem véletlen, hogy ilyen bátran próbálkozott a meleg pillanatokban is.

- Csirke Feri sokszor mondja nekem, hogy ha dobóhelyzetbe kerülök, ne gondolkozzak sokat, csak emeljem rá – árulta el Pongó Máté, csapatunk irányítója. -  Éppen ezért most sem agyaltam azon, hogy egy támadással korábban már eldobtam. Szerencsére be is jöttek a dobások.

Erre pedig minden bizonnyal nagy szükség lesz majd szerdán is. Mint, ahogyan a szurkolóink támogatására is. Már csak azért is érdemes kijönnie mindenkinek a Lauberbe, mert idén a ZTE elleni lesz az utolsó hazai bajnokink.

Ezen a mérkőzésen, akárcsak a Kaposvár ellenin, újra meg lehet majd vásárolni a PVSK-s kosaras kártyákat is. Az első alkalom nagy siker volt, száznál is több csomag fogyott el. Aki tehát szeretné bővíteni gyűjteményét, az a Zete ellen megvásárolhatja a következő csomagot, csomagokat is. A kártyákat már a meccs előtti, 17 órai kapunyitástól kezdve meg lehet venni.

Program:

2018.12.19. 15:30 | Pécsi VSK-VEOLIA - ZTE KK, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 11. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

2018.12.19. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - ZTE KK
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 11. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...