Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Egy kosár- focitalálkozó története

Hagyományteremtő, közösség erősítő kosárlabda-labdarúgó találkozót szerveztek a PVSK U14-es korosztályú csapatai között.

A karácsonyi hangulatnak megfelelő, de nagyon komoly szándékkal megszervezett összejövetel ötletgazdáját, Schneider Gábor labdarúgó edzőt, arról is kérdeztem, mi volt a szándéka akkor, amikor az ötlet megfogalmazódott benne:

Túl azon a fontos célon, hogy sportoljunk egy kicsit az volt a szándék, hogy a PVSK Egyesületen belül működő, de különböző feladatokat ellátó szakosztályokat egy kicsit összehozzuk, hogy a hétköznapi munka közepette megismerjék egymás tevékenységét. Az ötletemmel megkerestem Máté Jánost, aki nagyon támogatta a felvetést. Az U14-es korú labdarúgó, és a hasonló korosztályú fiú kosárlabda csapataink mérték össze tudásukat a másik csapat sportágában. Az eseményre az Árpád Fejedelem Úti Iskola tornacsarnokában. Az eredmény kiszámolását úgy oldottuk meg, hogy a teremfociban minden lőtt gól 10 kosár pontot ért. 4x12 perc volt a játékidő, váltogatva a sportágakat. A hangulat fergeteges volt, a végeredmény pedig döntetlen lett.

Az eseményt folytatni szeretnénk, más szakosztályok bevonásával, hiszen fontos lenne, hogy a 2019-ben száz éves PVSK Egyesületben sportolók ismerjék meg részletesen a többi sportágat, és a szakosztályokban folyó munkát is. Mi, és személy szerint én is, rendszeresen járunk kosárlabda meccsre, remélem, majd ők is eljönnek a labdarúgó találkozókra. Januárban folytatjuk a rendezvényt, és várunk ötleteket is - fejezte be Schneider Gábor.

Nyilas László