Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ezüstérem az első teremtornán

Ezüstérmet szerzett a PVSK U9-es labdarúgócsapata az első idei teremtornán, amely a legtöbb játékosnak egyben élete első teremfoci kupája is volt.

December elején rendezte meg a Sportolda az U9-es csapatok számára kiírt teremtornáját, amelyen összesen hat csapat mérte össze erejét, körmérkőzéses lebonyolítási rendszerben. A műfüves pályán lebonyolított mérkőzések 1×14 percig tartottak.

- A Kozármislenyt 4-0-ra, a Komlót 3-2-re, a házigazdák „B” csapatát 9:0-ra, az „A” csapatukat pedig 4-0-ra vertük meg, így a legutolsó, Nagykozár elleni mérkőzés döntött a tornagyőzelemről. Itt, sajnos, két egyéni hibából két gólt kaptunk, rúgnunk viszont csak egyet sikerült, így a második helyen zártuk a tornát. A legtöbb ifjú játékosnak a Bozsik-tornákat leszámítva ez volt az első igazi kupája, így semmiképpen nem lehetünk elégedetlenek ezzel az eredménnyel. A végére kicsit elfáradtak a fiúk, és az utolsó összecsapáson talán nem is koncentráltak megfelelően, ezzel együtt minden játékos teljesítményével elégedett voltam. A torna legjobb játékosa is tőlünk került ki: egyöntetű vélemény alapján Kitanics Mirkó játszott a legjobban. Gólkirályi címet nem hirdettek, de ha lett volna, azt is mi szerezzük meg, Lukács Máté révén. Idén még egy tornán, a hétvégi Karácsony Kupán indulunk, januártól pedig a megyei szövetség futsal-tornáján is megmutathatjuk magunkat, bízom benne, hogy hasonló eredményességgel – foglalta össze Schmidt Zoltán, az U9-es csapat vezetőedzője.

M.F.