Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-Veolia: Mozgalmas lesz az év vége

Négy bajnokival zárjuk a 2018-as évet, és közel vagyunk ahhoz, hogy ott lehessünk a Magyar Kupa nyolcas döntőjében is. December 15-én hazai pályán indul az év végi hajrá.

Amilyen nyugis volt november vége és a december eleje, olyan nagy lesz a nyüzsgés az év utolsó két hetében NB I-es csapatunk életében. A válogatott vb-selejtezői miatt elrendelt bajnoki szünet után legközelebb december 15-én, azaz jövő szombaton játszunk bajnoki mérkőzést – akkor a Kaposvárt látjuk vendégül a Lauber Dezső Sportcsarnokban –, majd azt követően még három mérkőzés vár ránk ebben a naptári évben. December 19-én, szerdán újra hazai meccs jön, méghozzá a Zete ellen, aztán két idegenbeli találkozóval zárjuk az évet. December 22-én, szombaton a Paks, majd 30-án, vasárnap a DEAC vendégei leszünk.

Szó se róla, nem ígérkezik könnyűnek az előttünk álló két hét, már csak azért sem, mert bizony e négy mérkőzés eredménye nagyban befolyásolhatja azt, hogy ott leszünk-e majd februárban, a Győrben megrendezésre kerülő Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Mint minden évben, most is az alapszakasz első körének végén a bajnokságban első nyolc helyen álló csapat utazhat a kupára. Az, hogy jelen pillanatban az előkelő harmadik helyet foglaljuk el, természetesen bizakodásra adhat okot, de a mezőny fordulóról fordulóra sűrűsödik. Négy forduló alatt persze sok minden változhat, ezért most inkább hagyjuk is, hogy milyen körbeverések jöhetnek szóba, amelyek befolyásolhatják MK-szereplésünket. A legfontosabb az, hogy ha az idén hátralévő négy meccsünkből kettőt megnyerünk, akkor biztosan utazhatunk majd Győrbe.

A bajnoki szünet több szempontból is nagyon jól jött számunkra. Egyrészt lehetőség volt kiheverni a Falco és a Szolnok elleni vereségeket, jutott arra is idő, hogy Csirke Ferenccel gyakorolhasson néhány dolgot a csapat edzéseken, amire az egymást követő meccseket hozó időszakban nincs lehetőség, de az apróbb sérülések, nyavalyák gyógyulása is csendben haladhatott a maga útján. Mint például Antóni Csanádé, aki utolsó két bajnokinkat ki is hagyta. Csaszi már a többiekkel készül az év végi nagy hajrára, reméljük a Kaposvár ellen pályára léphet.

Akadt egyvalaki, akinek a pihenésre nem nagyon maradt ideje a szünetben sem. Centerünk, Horti Bálint ugyanis ott volt a magyar válogatott vb-selejtezőin, és a Horvátország valamint a Hollandia elleni meccsen is lehetőséget kapott Sztojan Ivkovics szövetségi kapitánytól. Pécsi csapattársai pedig természetesen itthon, a televízió előtt ülve szurkoltak neki és a nemzeti csapatnak. A Hollandia elleni vb-selejtezőn akadt még egy pécsi szál is. A találkozó szünetében köszöntötte ugyanis a szövetség az U23-as 3x3-as vb-n bronzérmet szerző magyar csapatot, amelynek oszlopos tagja volt Demeter Attila (játékos), Földi Sándor (szövetségi edző), és Teszler Sándor (csapatvezető) is.

A díjak, válogatott meccsek és pihenő után tehát kezdődik az év végi nagy hajtás, hogy december 30-án, a DEAC elleni csata után, téli szünet nélkül kezdődjön meg az alapszakasz második köre. A 2019-es, a PVSK számára a centenáriumi év első meccse pedig január 6-án, az Alba Fehérvár elleni hazai összecsapás lesz majd.

Program:

2018.12.15. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Kaposvári KK
2018.12.19. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - ZTE KK
2018.12.22. 18:00 | Atomerőmű SE - Pécsi VSK-VEOLIA
2018.12.30. 17:00 | DEAC - Pécsi VSK-VEOLIA
---
2019.01.05. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Alba Fehérvár