Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

U20: Nem süllyedtek el a mélyvízben

Hiába gyengült meg az utóbbi évekhez képest a PVSK-Veolia U20-as kosárlabdacsapata, Juhász Olivér együttese mégis remekül szerepel eddig a bajnokságban – a BAMA.hu írása.

Az utóbbi évek a PVSK kosarasai számára az U20-as korosztályban a csillogó sikerekről szóltak. Nem csoda, hiszen két bajnoki arany-, és egy ezüstérem került a tarsolyukba az utóbbi három szezonban. Igen ám, csakhogy az érmeket megszerző generáció szépen lassan fellépett a felnőttek közé, vagy időközben eligazolt Pécsről. A nyáron lett igen látványos a változás, hiszen a korábbi sikereket elérő csapatból Dragasevics Veljko, Krnjajski Boris, Kővágó-Laska Márk, Berkics Bence és Demeter Attila további játékára sem számíthattak már a Pécsi VSK-Veolia U20-asai.

Pécsett azonban nem estek kétségbe, és ez a nyugalom az új szezonban látványos eredményre vezetett. Az alaposan átalakult, megfiatalodott csapat ugyanis kilenc kör után, hét győzelemmel és két vereséggel a tabella második helyén áll.

- Tudtuk jól, hogy meg fog gyengülni ez a korosztályunk, de nincs ezzel semmi baj – mondta lapunknak Bán Gábor, a PVSK-Veolia ügyvezetője. - A mi koncepciónk az utánpótlás-nevelés terén az, hogy a fiatalokat minél előbb be kell dobni a mélyvízbe. Nos, az idei csapat megmutatta, a saját korosztályában fel tudja venni a versenyt mindenkivel. A gyengülés inkább az NB I. B-s felnőtt bajnokságban látszik. Az ottani csapatunk nagy része az U20-ra épül, a felnőtt mezőnyben látszik még a lemaradás. Az utánpótlás-bajnokságban az a célunk, hogy az alapszakaszt zárjuk az első négyben, és jussunk be a bajnokság nyolcas döntőjébe. Ha ez meglesz, már elégedettek lehetünk a fiúkkal.

Olasz a legjobb

A nyáron Pécsre szerződő, már a felnőtt csapatban is bemutatkozó Olasz Ádám a PVSK U20-as csapatának legjobbja. Olasz hét bajnokin közel 23 pontos, 7 lepattanós és 2,4 gólpasszos átlagot produkált, a Jászberény ellen például 32 pontot szórt a center. De Riskó Dávid is remekül teljesít idén, akárcsak Bíró Levente, vagy épp Mezei Máté, akik egyaránt tíz pont körüli átlaggal tolják a pécsiek szekerét. Ha az előző generáció szintjén talán még nincs is ez a pécsi gárda, de az biztos, hogy nagyon szép évek állhatnak a korosztály előtt.

Forrás: www.bama.hu