Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Majdnem győzelem az FTC otthonában

A PVSK Mecsek Füszért közel, nagyon közel állt ahhoz, hogy meglepetést okozzon a Népligetben a férfi vízilabda bajnokság 20. fordulójában.

FTC - PVSK Mecsek Füszért 10-9 (2-3, 2-2, 3-3, 3-1)
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság 20. forduló. Budapest, Népliget

PVSK M.F.: PVSK: 1. Kósik Soma (k), (14. Duvnjak Starcevic Borna) - 2. Horváth zsombor (k), 3. Polovic Krisztián (x), 4. Danilo Cabrilo (k), 5. Szedmák Dávid, 6. Lajkó Márton Mihály, 7. Francsics Dániel (k), 8. Jonas O. Crivella (k), 9. Práczky Károly, 10. Müller Máté (k), 11. Krizsán András (k), 12. Csaba Márton, 13. De Blasio Domenico (k). Edző: Lukács Gergely, Kemény Kristóf

Az első negyed 3-2-es pécsi vezetése jelezte, hogy nem feltartott kézzel érkeztek a meccsre Lukács Gergely játékosai. Az új brazil válogatott fiú Jonas de Oliveira Cribella két gólt is lőtt, majd Csaba Márton megúszásból szerzett vezetést.

A második negyedben Danilo Cabrilo centergólja után már 2-4-re állt a mérkőzés! A Fradi megrázta magát, Kolozsi Marcell akciógólt szerzett, Nyéki Balázs belőtte a szerb világbajnok, Marko Avramovics által kiharcolt ötméterest. Jött megint a PVSK és Müller Máté góljával a nagyszünetre 5-4-es vezetéssel mehetett a vendégcsapat.

A PVSK Mecsek Füszért a 3. negyedben is remek védekezéssel semlegesítette a zöldek támadásait, így Müller megúszása után ismét elléptek kettővel. Az FTC együttese ismét eredményesen kapaszkodott, Nyéki előnyből talált be, ezután Regős Áron center akciógólt szerzett. A PVSK azonban hihetetlen volt! A két gólra újra kettővel válaszolt! De Blasio Domenico bevágott egy szabaddobást, majd Müller már a harmadik gólját jegyezte. És már csak 1.25 volt a harmadik felvonásból. A Ferencváros Ernyey Márk akciógóljával még a 24. percben szépíteni tudott (7-8).

A negyedik negyedet a Fradi azonnal akciógóllal kezdte: Regőst volt eredményes. A szívósan harcoló PVSK Mecsek Füszért Horváth Zsombor szabaddobásával ismét vezetett (8-9), és nagy kérdés volt, ismét képes lesz-e ellépni kettővel. Mert ez már akár győzelmet is érhetett volna. Sajnos nem tudott! A hazaiak Ernyey révén 4.56-tal a vége előtt hat a hat ellen egyenlítettek (9-9). A PVSK játékosainak a legrosszabbkor remegett meg a kezük: két fórt is kihagytak, a hazaiak pedig büntettek. Jansik Szilárd akciógólja 2.48-cal a vége előtt beállította a végeredményt (10-9).

A PVSK a vége előtt pár másodperccel újra kihagyta a fórját, majd a rontó brazil szabaddobása sem talált utat a 40%-kal (6/15) védő Gárdonyi András kapujába. A PVSK Mecsek Füszért csapatának hiába volt jobb a kapusstatisztikája (Kósik Soma: 10/20, 50%), hiába játszott remekül, pont nélkül távozott a fővárosból.