Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A végén nyílt ki az olló

Sokáig nagyon jól tartottuk magunkat a bombaerős kerettel rendelkező Szolnok otthonában, de a listavezető az utolsó tíz percben megtört minket, és végül nyerni tudott.

Szolnoki Olaj KK - Pécsi VSK-VEOLIA 104-75 (22-19, 21-21, 27-20, 34-15)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 9. forduló. Szolnok, Városi Sportcsarnok, 1300 néző

Szolnok: Airington 5/3, Vojvoda 20/9, Benke 18/12, Milosevics 13, Tóth Á. 10. Csere: Rowsey 18/12, Andrics 5, Kovács P. 4, Murphey 11/3. Vezetőedző: Dragan Alekszics. PVSK-Veolia: Simon K. 7/3, Taylor 11/3, Csirics 12/3, Budimir 19/6, Horti 2. Csere: Kesar 13/6, Demeter 11/9, Pongó.

Jó volt nézni csapatunkat a Szolnoki Olaj ellen az első két negyedben. De tényleg. Bár tudtuk jól, hogy kiváló egyéni képességekkel rendelkező kosarasok sora erősíti az Olajat, és bizony néha meg is mutatták Milosevicsék, hogy még emberrel a nyakukon is képesek bravúros kosarakat dobni, mégis, az első húsz percben egy kifejezetten agresszív, kemény védekezéssel rukkoltunk elő, ami mellé a támadójátékunkra sem lehetett most panasz. Éppen ennek volt köszönhető, hogy egy ízig-vérig rangadót tudtunk játszani a Szolnokkal. Az pedig csak a hab volt a tornát, ahogy nézhettük Demeter Attila beeső tripláit, vagy épp Budimir, életkorát meghazudtolóan fiatalos betöréseit. Igazi férfias küzdelmet hozott az első félidő, amelyben mi teljes értékű partnerei tudtunk lenni Vojvodáéknak.

A második félidőben pedig egy idei úgy tűnt, hogy a forgatókönyv mit sem fog változni. Aztán a harmadik negyed közepe felé érve sajnos jött néhány eladott labda, ezeket a hibákat a Szolnok pedig könyörtelenül megbüntette. Előbb elhúzott az ellenfél tíz ponttal, aztán már az utolsó negyedben járva egyre inkább úgy tűnt, hogy nem tudnak hibázni a hazaiak. Főleg Rowsey élt nagyon, sorra dobálta a triplákat, de ha nem ő, akkor jött Vojvoda vagy Benke. Az olló elkezdett nyílni, annyi erő pedig már nem maradt bennünk a végére, hogy ezt a folyamatot megállítsuk. Tragédia nem történt, hiszen az Olaj ma este is megmutatta, hogy talán az egész mezőny legjobb csapata. A legjobbtól kikapni pedig sosem szégyen.

Csirke Ferenc: - Az eredmény láttán egy kicsit fura, de olajozottan működött a támadójátékunk. A zárónegyedben azonban hagytuk, hogy a szolnoki csapat szétdobjon bennünket, és ez nagyon bosszant. Változtatnunk kell néhány dolgon, igaz, nem állunk rosszul, jó pozícióban vagyunk a tabellán.