Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Edi négy pontos pontrúgása egy pontot ért

A rossz idő ellenére sok néző előtt játszott meccsen az 54 percig emberhátrányban játszó, és már kettővel vezető PVSK az utolsó másodpercben kapott góllal vesztett két pontot.

Labdarúgó mérkőzés: PTE- PEAC Pannon Ásvány – Pécsi VSK 4-4 (2-1)
Férfi Labdarúgás, Megye I-es találkozó, 15. forduló: Egyetemi Sportközpont, labdarúgó pálya: 150 néző.
Vezette: Nagy (Székely, Hevesi).
A PVSK góllövője: Ndjodo 4.

Pécsi VSK: Mocsári – Varga, Domonkos, Sziládi, Zámbó – Réfi, Kiss, Archie (Vida), Németh (Szeifert) –  Kása (Kovácsfi), Ndjodo. Vezetőedző: Kósa Sándor.
A gólok története:

I. félidő:

Mindkét csapat lendületesen kezdett, látszott, hogy mindenkinek fontos ez a presztízs-meccs. Aztán szinte a semmiből vezetést szerzett a PEAC.

14. perc: Hazai bedobás után Makai kapta a labdát, felnézett, és baloldalról, mintegy 25 m-ről a PVSK kapujába ívelte azt, 1-0.
20. perc: Egy jó labdával Németh Viktor ugrott ki, de a PEAC egyik védője rossz ütemű becsúszása után a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Ndjodo értékesítette, 1-1.
36. perc: Varga saját térfelén kézzel ért a labdához. A szándékosság ugyan vitatható volt, de mivel már egy szabálytalanságért kapott egy sárgát, a játékvezető második sárga lappal kiállította.
39.perc: Ndjodo egy jó labdával kiugrott a védők közül, és nagy helyzetben a blokkba lőtte a labdát, majd a kipattanót is.
44.perc: Egy jobb oldali beadás után Lauer szépen kivitelezett csukafejessel vette be 4 m-ről Mocsári kapuját, 2-1.

II. félidő:

És amire nem számítottunk! A PVSK kezdett jobban, frissebbek, gyorsabbak voltunk, és meg sem látszott az emberhátrány. Érezni lehetett, hogy a csapatunk mindent megtesz a győzelemért.
54. perc: Szabadrúgást kaptunk a PEAC kapujától mintegy 28 m-re középről. A nagyon koncentráló Ndjodo nagyon nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba. Hasenauer kapus meg sem tudott mozdulni! 2-2.
81. perc: Az előző gólunknál érezni lehetett, hogy itt még nincs vége, de ami ezután következett, azt elég ritkán lehet átélni Megye I-es bajnoki meccsen. Németh Viktor keresztbe vezette a labdát az ellenfél 16-osa előtt, és egy becsúszni akaró védő a csatár lábát is eltalálta. Nagy játékvezető úgy ítélte meg, hogy a büntető területen belül volt az eset, ezért 11-est ítélt, melyet Ndjodo értékesített, 2-3.
És még nem volt vége, öröm után jött a feketeleves!!
87. perc: Szabadrúgást kaptunk a kaputól mintegy 18 m-re, balról. Németh Viktor lepöccintette a labdát Ndjodo-nak, aki bődületes nagy gólt lőtt, a bal felső sarokba, szinte lemásolva az előző szabadrúgás-gólt, 2-4.
És amire senki sem számított...
90. perc: Egy hazai szöglet után, a kapunk előtt kialakult kavarodásban nem sikerült felszabadítani, és a szemfüles Bódis a hálóba lőtt, 3-4.
93. perc: Már mindenki a sípszót várta, talán lehetett volna egy kicsit később is közepet kezdeni, mert a PEAC megszerezte a labdát, amely a védők közül kilépő Makai elé került, aki a kifutó Mocsári mellett, mintegy 12 m-ről a hálóba lőtt, 4-4.
A középkezdésre már nem volt idő...
Ahogy azt Török László, a népszerő rádió riporter mondta egyik közvetítésében: „Ilyen nincs, és mégis van”.
Őrült egy meccs volt! A küzdelem, az akarás méltó volt a két csapat múltjához. Dicséretes, hogy az 54 percig tíz emberrel játszó PVSK, Zámbó vezérletével, mindent megtett a bajnoki pontokért. Ndjodo gólerős játéka, pontosan kivitelezett pontrúgásai élményszámba mentek, de sajnos csak egy pontra voltak elegendőek. Mindenesetre a jövőre nézve bíztató, a sok fiatal a PVSK csapatában, akik ha rutint szereznek, sok örömet is szerezhetnek a csapat szurkolóinak.

Kósa Sándor vezetőedző, Pécsi VSK:Az első félidőben meglepően indiszponáltak voltunk, nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk, ember-és gólhátrányban jöttünk be a pihenőre. A második játékrészben egy teljesen más csapatot láthattunk, az már a rutintalanságunknak köszönhető, hogy nem sikerült megőrizni kétgólos előnyünket, és az utolsó másodpercben gólt kaptunk.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria