Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Évet értékeltek a tájékozódási futók

Véget ért a tájékozódási futó bajnoki idény, az Országos Pontversenyben a 3. helyen végeztek a PVSK versenyzői. Az évértékelőt ezúttal is a Mediterrán étteremben rendezték.

Az egész évi munkát jónak értékelte a szakvezetés. De még az ünnepség megkezdése előtt, mint minden évben, most is versennyel készültek az értékelőre a tájfutók. Odaérkezésünkkor a 10 órakor kezdődött rendezvényről egymás után érkeztek a résztvevők, hogy a gyors átöltözés után meghallgassák Viniczai Ferenc szakosztályvezető évértékelő, vetítéssel szinesített beszámolóját.

Az eredményességhez, versenyeztetéshez megfelelő pénzügyi háttér kell, az idei szezonban is nagyon sokat segítettek a támogatók, javarészt a sportág szerelmesei. De vannak olyan jelek a sportágban, amelyek egyértelművé teszik azt, hogy szemléletváltásra lenne szükség, mind a versenyek lebonyolítását, mind a pontszámítást illetően. Viniczai Ferenc azt is elmondta, hogy a szakosztály legeredményesebb versenyzője a 2018-as évben Baumholczer Máté (első képünkön) volt. A PVSK tájékozódási futói a 2018-as esztendőben is kiválóan szerepeltek a hazai és nemzetközi korosztályos versenyeken.

Az elkövetkezendő időszaknak különös felhangot ad, a 2019-ben száz éves PVSK ünnepségsorozata, amelyre a felkészülés már most elkezdődött.

A vezetőedző Viniczai Ferenccel, valamint Pataki Gáborral készült videó interjú, az részletes eredményekkel együtt, web-oldalunkon megtekinthető.

Nyilas László