Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ez nem a mi esténk volt

Nagyon rosszul sikerült az első félidő a Falco elleni idegenbeli meccsen, az ekkor összeszedett hátrányt pedig már nem is sikerült ledolgoznunk a nagyszünet után. Másodszor kaptunk ki a bajnokságban.

Falco KC Szombathely - Pécsi VSK-VEOLIA 68-53 (15-12, 15-5, 21-18, 17-18)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 8. forduló. Szombathely, Aréna Savaria

Szombathely: Norfleet 5/3, Curry 15/9, Váradi 12, Balmazovics 10/6, Reddic 22. Cs.: Tóth N. 2, Bíró O. 2, Pustahvar. PVSK-Veolia: Pongó 2, Taylor 21/12, Csirics 3/3, Budimir 13/9, Kesar 2. Cs.: Demeter, Simon K. 5/3, Horti 7. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Eleve rossz előjellel indult a a Falco ellen idegenbeli mérkőzésünk, a találkozó előtti utolsó edzésen ugyanis megsérült Antóni Csanád, aki így nem is tudta vállalni a játékot.

Hogy az eggyel megcsappanó rotáció, vagy Csaszi menetrendszerű hármasainak hiánya volt-e az oka, azt nem tudjuk, de az első félidő bizony egy rémálomba illett. A védekezésünkkel ugyan nem volt nagy baj, húsz perc alatt harmincat dobtak a hazaiak, elől azonban olyat láttunk, amit idén még nem, és valószínűleg már nem is lesz többször. Ilyen rossz dobóforma ugyanis egyszer szokott ráköszönteni egy csapatra évente. Ha bementünk a palánk alá, rendre kimaradtak a helyzetek, vagy elveszítettük a labdát, ha pedig kívülről próbálkoztunk, sorozatban pattogott vissza a laszti a gyűrűről. Amikor a nagyszünethez értünk, és azt láttuk, hogy 30-17 az állás, nem is nagyon akartuk elhinni amit láttunk..

A második félidő azért már sokkal jobban sikerült, ám az elején összeszedett hátrányunk ledolgozásában már az sem segített, hogy Taylor sorozatban dobálta a végén a triplákat. Tipikusan olyan meccset játszottunk, amit ha holnap estig játszunk, valószínűleg akkor sem nyertünk volna meg. Most legalábbis nem. Ez ugyanis nem a mi esténk volt.

Csirke Ferenc: - Ennyi egyénieskedés nem volt az egész szezonban. Arra készültünk egész héten, hogy egy agresszív védekezést fogunk kapni, erre a mai mérkőzésen a Falco pont a védekezésével darált be minket. Sajnos nagyon gyenge volt a támadójátékunk, nagyon gyengén dobtunk, ez döntött.