Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Testnevelés óra kosarasokkal

Rendhagyó testnevelésórát tartottak a Mátyás király utcai általános iskolában. Az alsósoknál felnőtt kosarasok tettek látogatást és ők mozgatták meg a kicsiket.

Több mint kéttucat csillogó szemű elsős kisdiáknak tartott különleges tornaórát a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia a Mátyás király utcai iskolában. A kisdiákoknak négy felnőtt sportoló, Séra Nikolett és Szabó Laura, a PINKK, illetve Berkics Bence és Bíró Levente, a PVSK-Panthers játékosai mutatták be az egyes, kosárlabdához kötődő feladatokat.

- Idén újra szeretnénk indítani az iskolában az előkészítő csoportot, ezért az elsős és másodikos osztályoknál egy-egy rendhagyó tornaórát tartunk, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a kosárlabdával, és megbarátkozhatnak a sportággal. Hogy valóban hiteles legyen mindez, a felnőtt csapatok játékosai tartják ezeket az órákat. Ezúttal olyan felnőtt sportolók jöttek, akik maguk is előkészítős csoportban, vagy az egyesületben kezdték az ismerkedést a kosárlabdával, személyükkel így jó példát is mutatnak a gyerekeknek. A játékosaink érdekes feladatokat adnak a nagyon lelkes gyerekcsapatnak, tanácsokkal segítik őket a feladatok végrehajtásában, és a kosárra dobásban is segítenek nekik. A legügyesebbeknek pedig az apró ajándék sem marad el, hogy ne csak élménydús, hanem emlékezetes is legyen a PVSK-s tornaóra – mondta el Debreceni Eszter, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia női szakágvezetője.

M.F.Kapcsolódó képgaléria