Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Válogatón jártak serdülő kosarasaink

A PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia öt ifjú tehetsége vehetett részt a serdülő fiúk regionális válogatóján a hétvégén Pécsett.

Bár ebben a korosztályban a szó klasszikus értelmében vett nemzeti válogatott még nem áll össze, az egyes régiókban a legügyesebb kosarasokból egy-egy régiócsapatot azért összeválogatnak. A dél-dunántúli csapatba a régióban működő kosárlabdacsapatok küldhették legügyesebbnek tartott játékosaikat, a regionális válogatót a múlt héten rendezték Pécsett.

- A PVSK serdülő fiú csapatból öt játékos vett részt a válogatón: Harka Szabolcs, Hőgye Patrik,
Radó Ádám, Rozmer Bálint és Szeverinácz Denisz. Mind az öten csapatunk legjobbjai közé tartoznak, és a mostani válogatón is nagyon odatették magukat, még engem is meglepett, hogy mennyire komolyan vették az edzést. A rendezvényen nagyjából 30 gyerek vett részt, közülük válogatják ki a régió legjobbjait. Minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy mind az öt PVSK-s játékosnak helye van a legjobb 14-ben, akik a többi régiócsapattal mérhetik majd össze tudásukat, hogy év végén az országos válogatóra már tényleg a legügyesebb, legtehetségesebb gyerekeket hívják majd be
– mondta el Stranszky Bettina, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia U14-es csapatának vezetőedzője.

M.F.