Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Rövidesen befejeződik az atlétikai pálya felújítása

A PVSK centenáriumi létesítmény-fejlesztési projektjének első állomása, a több mint 15 éves atlétikai pálya felújítása, a hátralevő munkálatok teljesítése után, várhatóan egy hónap múlva befejeződik.

A verőfényes napsütésben már most is jó képet mutató, és a fejlesztési project elsőként átadásra kerülő PVSK Verseny utcai atlétikai pályájának még hátralévő munkálatairól beszélgettem Horváth Lajossal, a PVSK Projekt menedzserével.

Nagyon sok részletből áll a felújítás, a világítás, a lelátó, az ugró-és dobó helyek átalakítása, illetve megszüntetése, hol tart ma ez a folyamat?

A futópálya felfestése következik, ami egy igen látványos feladat. Ha közelebb megyünk, láthatjuk a kijelölt pontokat a felületen. A világítási oszlopok már állnak, erre rövidesen rákerülnek a világító egységek, és összesen 12 darab térvilágító lámpatestet, valamint 36 darab LED fényvetőt helyezünk ki. A mobil lelátó felállítása a napokban megtörténik, rajta 200 néző foglalhat helyet. Az objektumhoz tartozik majd, egy kicsit távolabb elhelyezkedő futófolyosó is.
A pálya melletti, immáron közel 40 éves, az elsősorban öltözőként, és tárolóként használt faépület is lebontásra kerül, de csak az összes munkálatok befejezése után, a legutolsó fázisban.

Tartani tudják-e a határidőket, és ha igen, mikor lesz a létesítmény átadása?

Azt kell mondanom, hogy igen, a kivitelező Everling Kft, és a többi, a folyamatban résztvevő cégek is, jó munkát végeztek. Sajnos, a menet közben felmerülő műszaki problémákat nem lehetett előre látni! Némi csúszás, elsősorban az időjárási tényezőket figyelembe véve, esetleg lehetséges. Azt gondolom, november végén, de legkésőbb december elején teljesen kész lesz a létesítmény.

Néhány beépített atlétikai modul átalakult, illetve megszűnt…

Igen! Két távolugró gödröt megszüntettünk, ennek oka elsősorban az volt, hogy a városi csapadékcsatornával ütközött, a másik oldalon viszont korszerűen felújítottuk a távolugró helyet. Még hátra van a gyakorló dobókörnek a helyreállítása, ami majd a munkálatok legvégén történik meg, mivel ez most felvonulási terület is. Felújítják az öntöző-és vízelvezető rendszert és a futópálya körüli kerítést is újrafestik.

Marad-e a kettős funkciója a létesítménynek?

Igen! Középen megmarad a labdarúgó pálya. Természetesen, ahogy eddig is működött, szükséges az edzések, a versenyek és a mérkőzések időpontjainak összehangolása, amely elsősorban logisztikai feladat.

Így foglalta össze a jelenlegi állapotot Horváth Lajos, projekt menedzser. Most már stílusosan mondva, csak a véghajrá van hátra, és akkor néhány héten belül átszakíthatják a képzeletbeli célszalagot, és amennyiben az időjárás is engedi, megkezdhetik a munkát az atléták.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria