Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Küzdelmes mérkőzésen, igazságos döntetlen

A mennyet és a poklot is megjárta a második sárga lappal kiállított Ndjodo elvesztése után a PVSK végül nagy küzdelemben pontot mentő csapata.

Labdarúgó mérkőzés: Pécsi VSK – Thermal Spa Siklós FC 1-1 (1-0)
Férfi Labdarúgás, Megye I-es találkozó, 12. forduló: Várkői stadion labdarúgó pálya: 150 néző.
Vezette: Bánfai (Szkrajcsics, Brozovics).

Pécsi VSK: Mocsári – Réfi, Kiss, Zámbó, Varga – Domonkos, Vida, Németh (Kaufmann), Sziládi (Horváth) – József (Kása), Ndjodo. Vezetőedző: Kósa Sándor.
Góllövők:: Sziládi, illetve Hazenauer.

A meccs fontosabb részletei:

Már a második percben vezetést szerezhettünk volna, de a kimaradt helyzet, valamint Ndjodo kiállítása után már csak a hősies helytállás, és a küzdelem jutott a hazai csapatnak.
2. perc: Németh váratlanul teljesen tiszta helyzetbe került, de talán maga is meglepődött, így elmaradt a gólöröm.
10. perc: A siklósi csapat 10-ese, Sztojka Alex hagyott ki nagy helyzetet.
38. perc: Vezetést szerezhetett volna a PVSK. Kása váratlanul teljesen tiszta helyzetbe került a 16-os környékén, még a kifutó siklósi kapus felett is átívelte a labdát, de egy berobbanó védő az ötösnél mentett.
40. perc: Megszereztük a vezetést! Egy előrefejelt labda a 16-osnál a teljesen egyedül maradt Sziládi elé került, aki tett vele néhány lépést, majd a kiinduló vendégkapus mellett belőtte a hazaiak vezető gólját 1-0!

II. félidő:

48.perc: Jól indult ez a félidő is. Ndjodo beadását a tisztán álló Kása kapta, de elügyetlenkedte a helyzetet.
60. perc: Következett a meccs egyik fordulópontja. Ndjodo a középkörben buktatta az ellenfél egyik játékosát, és mivel már volt egy sárga lapja, a játékvezető kiállította.
70.perc: Egy percen belül, két gólt is szerezhettek volna a vendégek. Előbb egy jobboldali lövést védett Mocsári bravúrosan, majd a szöglet utáni Sztojka Norbert-felhőfejes ment fölé.
83..perc: Amikor még mindenki próbálta elhinni, hogy nyerhetjük ezt a meccset, jött az egyenlítés. Mintegy 25 m-ről végezhetett el szabadrúgást a Siklós játékosa, Hazenauer, aki egyből kapura lőtt, és a labda a hiábanyújtózkodó Mocsári mellett a kapu jobb oldalába vágódott. 1-1!

A játékvezető sérülések, és egyéb okok miatt hosszabbított, néhány parázs jelenet is volt még, nyomott a vendégcsapat, gól már nem esett, így a hazaiak szempontjából sajnos maradt a döntetlen.
A PVSK az első félidő második részében eldönthette volna a mérkőzést, e helyett maradt az izgalom nézőnek, játékosnak egyaránt, de az tény, a hazai csapat nagyon megküzdött az egy pontért.

Kósa Sándor vezetőedző, Pécsi VSK: - Egy nagyon jól szervezett, jó erőkből álló csapattal találkoztunk. A fiúk nagyszerűen megvalósították azokat az elképzeléseket, amit kértünk tőlük, fegyelmezetten védekeztek, de a kontráinkban több lehetett volna. Úgy gondolom, a kiállításig megnyerhettük volna a mérkőzést, ha belőjük a helyzeteinket, még tíz emberrel is voltak lehetőségeink, de óriásit küzdöttünk, és a döntetlen igazságosnak mondható.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria